Uzbudljiva priča o Medenjacima:
Tradicionalni keksi s bogatom poviješću.
Kada se otvori vrećica s Medenjacima, miris cimeta i meda ispuni prostoriju, podsjećajući nas na tople obiteljske trenutke i tradicionalne recepte koji su se prenosili kroz generacije.
Ti nježni keksići, često oblikovani u simpatične likove, postali su omiljeni dio slatkog naslijeđa mnogih domova. No, iza njihova okusa krije se priča koja seže unatrag stoljećima…
Napravili smo ih za vas :
RECEPT / RECIPE
– 1000g brašna – flour
– 500g šećera – sugar
– žlica sode – baking soda
– 2 žlice kakaa – cocoa powder
– 1 žlica začina za medenjake – gingerbread seasoning
– 200g meda – honey
– 6 jaja – eggs
– 125g margarina – butter
Pomiješati brašno, kakao, sodu, začin za medenjake i šećer.
Dodati margarin, a zatim jaja i med i dobro pomiješati i zamijesiti tijesto.
Tijesto tanko valjati i raznim izrezivačima za keksiće vaditi medenjake.
Peći na 150*C oko 15min.
ROYAL: UKRAŠAVANJE
– 1 bjelanjak – egg white
– 250g šećera u prahu – powder sugar
– žličica octa – vinegar
Miksati bjelanjak i šećer dok ne dobije željenu gustoću za ukrašavanje pa dodati žlicu octa.Ukrašavati po želji.
Antonia Jagodic