Savjet:
Mahkey otkrio „Osobni karton izbjeglice“, životnu priču ispričanu kroz grunge i sevdah

Mahkey otkrio „Osobni karton izbjeglice“, životnu priču ispričanu kroz grunge i sevdah

Mahir Kapetanović, odnosno Mahkey , jedan je od onih glazbenika koji lako ulazi pod kožu slušatelja.

U međuvremenu je sazrijevao i kao autor te je uz pomoć producenta Rejhana Okanovića uspješno spojio grunge i sevdah i snimio kantautorski materijal vrijedan naše pozornosti.

Ova neobična, no u konačnici dosta magična fuzija glazbenih žanrova našla se na albumu prvijencu Mahkeya koji je nazvao „Osobni karton izbjeglice“.

Dizajn albuma je zapravo ovitak samog izbjegličkog kartona, a pjesme su njegova emotivna ispovijest, žudnja za slobodom, vlastitim domom, toplini doma i ljudskog zagrljaja.

Ovo je životna priča, vlastita borba, od ljubavi do ovisnosti, ogledalo njegovih 30 godina života i početak jednog novog života.

Cijeli materijal je sniman u Orebiću, mjestu koje je Mahkeyu postalo novi dom u izbjegličkim danima. Album je od ovog petka, 6. listopada dostupan na svim streaming servisima i u fizičkom obliku, a objavljen je pod etiketom Croatia Recordsa. Album „Osobni karton izbjeglice“ otvara aktualni singl „Samo nek se sevdah vrati“ koji nas oduševljava svojom riffoidnošću i žestinom, a ujedno nas emotivno uvodi u cijelu priču albuma, što je najviše vidljivo stihom:

„Jednog ću dana se zaljubit, a sin će pitat svoju majku – zašto tata kući nije, ili plače il’ se smije?“.

Na albumu se nalaze i ostali singlovi, snažna balada „Kada ljubav zavija“, „Na slobodi“, grunge poslastica „Nedodirljiva“, te emotivna suradnja s klapom Orebić na pjesmi „Povratak domu“. Bez obzira na grunge predznak, sve pjesme na albumu su iznimno pjevne i radio friendly, pružaju i jednu posebnu emociju tipičnu za sevdah, one već otkrivene su došle do srca publike, a ništa manje se ne očekuje niti od ostatka albuma – „Da li znaš (podsjetnik na loše dane)“, „Tramontana“, „Mi smo sretni“, „Obala nevera“ i „Neka me Dunav nosi“.

U svim ovim pjesmama Mahkey pokazuje svu širinu svojeg talenta, smisla za pisanje i vokalne interpretacije. Brzo ćemo otkriti i kako ovaj materijal zvuči uživo jer Mahkey sa svojim pratećim bendom priprema koncertnu promociju albuma koja će biti održana u klubu Sax! u četvrtak, 12. listopada u 20 sati.

Ulaz je besplatan, ali je potrebno preuzeti svoj besplatni primjerak ulaznice kroz sustav Entrio.hr OVDJE.

O nama Obitelj.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Required fields are marked *

*

Scroll To Top