Breaking News
Početna / Događanja / “Ladom po svijetu” na Trgu Vatroslava Lisinskog u Tvrdji

“Ladom po svijetu” na Trgu Vatroslava Lisinskog u Tvrdji

Dugoočekivani nastup ansambla LADO u Osijeku održat će se u srijedu, 27. rujna s početkom u 20.00 sati na Trgu Vatroslava Lisinskog, uz slobodan ulaz za sve posjetitelje.

LADOM PO SVIJETU novi je program Ansambla narodnih plesova i pjesama Hrvatske LADO koji će svoju osječku premijeru imati u srijedu, 27. rujna na Trgu Vatroslava Lisinskog. Nakon odgode nastupa na svečanom otvorenju 23. Osječkog ljeta kulture zbog lošeg vremena, LADO se vraća u svom punom sastavu. Tradicijski plesovi, koreografija, napjevi, kao i izvorne narodne nošnje iz Hrvatske i cijelog svijeta – od Brazila i Argentine, preko Rumunjske, Bugarske i Češke, pa Španjolske, Italije i Mađarske do Podravine i Dubrovnika, pokazat će svu raskoš svjetske kulturne baštine te pokazati velike izvedbene mogućnosti, svestranost i talent umjetnika najpoznatijeg nacionalnog profesionalnog folklornog ansambla.

Na plesnom koncertu u srijedu provjerite zašto LADO nazivaju „putujućim muzejom“, ali i zašto ga već sedam desetljeća stručna kritika i publika svrstava među najbolje folklorne ansamble u svijetu. S impozantnim koreografskim i glazbenim repertoarom s više od stotinu različitih koreografija i nekoliko stotina vokalnih, instrumentalnih i vokalno-instrumentalnih brojeva, kroz 74 godine djelovanja, LADO je nastupao na velikim svjetskim pozornicama Londona, New Yorka, Sydneya i Tokija…, a u srijedu, 27.9. konačno stiže na osječku pozornicu da LADOM PO SVIJETU zajednički zaokružimo ljeto u velikom stilu. Ili barem jednako raskošno i spektakularno, započnemo osječku kulturnu jesen!

Ulaz je slobodan.

Promo

O nama Obitelj.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Required fields are marked *

*

Scroll To Top