Breaking News
Početna / Događanja / Filmovi & Predstave / Kazalište Moruzgva: “Nište im neće bit'” – karlovačka premijera

Kazalište Moruzgva: “Nište im neće bit'” – karlovačka premijera

Kazalište Moruzgva donosi neodoljivu predstavu “Ništa im neće bit” koja će vas nasmijati, dirnuti i potaknuti na razmišljanje o ljubavi, odnosima i novim počecima.

Nastala iz pera majstorice kratke proze Tanje Mravak, ova predstava razotkriva tajne obiteljskog života i donosi smijeh i emocije na pozornicu te pred gledatelje stavlja niz sitnica svakodnevnog obiteljskog života u kojima se svi mogu prepoznati.

U ovoj humornoj duodrami pratimo brak dvoje ljudi čiji se odnos nađe na prekretnici nakon što djeca napuste obiteljski dom. Što se događa u i među ljudima nakon godina tišine? Jesu li vremenom stvorene spone dovoljne da bi održale odnos čiji su temelji dobrano poljuljani?

Ecija Ojdanić i Frano Mašković briljiraju u glavnim ulogama, donoseći nam neodoljivu kemiju i vješto izvedene komične trenutke. Njihova igra iznosi na površinu sve emocije i sukobe, ali i nade za novo poglavlje u njihovom životu.

“Ništa im neće bit’” priča je o praznom gnijezdu, kući iz koje su otišla djeca koja to više nisu, a roditelji se odjednom nalaze sami, jedno pred drugim, prije nego jedno do drugog.Nada, supruga i majka i dalje snažno osjeća djecu, intenzivnom brigom prvenstveno. Ponekad ta briga prelazi u paniku, ponekad u patetiku, a najčešće u smiješne pokušaje kontrole. Dragan, suprug i otac, potpuno drugačije doživljava praznu kuću, vidjevši u tome mogućnost konačno se posvetiti sebi, supruzi i svim stvarima i hobijima koje je odlagao. Uviđajući jedno kod drugog drugačiji doživljaj, međusobno se optužuju i suštinski ne razumiju. Čak i kad su fizički zajedno, nisu prisutni u zajedništvu.

Suprugova nastojanja da se zbliže i zajednički provode aktivnosti Nada odbija pravdajući se uvijek brigom za djecu. Novonastali nesklad pokušat će u niski smiješnih i tužnih situacija prevladati i dovesti sebe u neki novi supružnički balans, otpuštajući polako djecu da žive svoje ispunjene i samostalne živote.

Tekst: Tanja Mravak

Adaptacija i režija: Tamara Damjanović

Igraju: Ecija Ojdanić i Frano Mašković

Gradsko kazalište Zorin dom

Nedjelja, 1.10.2023. u 20 sati

ONLINE ULAZNICE

https://zorin-dom.mojekarte.hr/hr/

O nama Obitelj.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Required fields are marked *

*

Scroll To Top