Savjet:
Kako pravilno očistiti sudoper?

Kako pravilno očistiti sudoper?

Sigurni smo da ste pokušali očistiti sudoper već milijun puta, no pretpostavljamo da nikada više nije bio kao prvog dana, blistav i sjajan. Pokazat ćemo vam učinkovite načine kako očistiti sudoper i kako da se riješite bakterija kroz dezinfekciju. Slijedite ove jednostavne savjete (nećete koristiti nikakve kemikalije) i vaš sudoper će ponovno izgledati kao da ste ga upravo kupili.

Što vam je potrebno? Tekući sapun za pranje suđa, vinski ocat, soda bikarbona, sol, limun ili limeta, četkica za zube, stare krpe i najlon ili mekana spužva.

Ako svakodnevno želite čistiti sudoper, dovoljni su vam čisti sapun, najlon i spužva. Vrlo je važno izbjegavati amonijak i izbjeljivanje jer oni mogu napraviti neke ozbiljne štete kod nehrđajućeg čelika. Nakon što završite, isperite sudoper i pobrišite ga ručnikom. Veoma je važno isprati ga svaki put nakon korištenja jer sol u hrani također može naštetiti nehrđajućem čeliku.

Namočite površinu vašeg sudopera i posipajte malo sode bikarbone. Zatim to dobro izglancajte sa spužvom i isperite. Korištenjem četkice za zube možete očistiti brtvilo i sve oko sudopera. Zatim dobro istrljajte četkicom sodu bikarbonu. Isperite i ponovite postupak. Namočite papirnate ručnike u ocat i prekrijte cijeli sudoper s njima. Neka odstoje dvadeset minuta, a zatim ih bacite. Spužvu namočite u vodu i sapun i očistite površinu sudopera, a zatim dobro isperite.

ciscenje1

ciscenje4
Postoji još jedna mogućnost za čišćenje sudopera, a to je da dvije šalice leda stavite u odvod i posipate jednu šalicu kamene soli na njih. Pustite hladnu vodu neka se izlije na ovu mješavinu i upalite drobilicu za smeće. Zatim samo pričekajte da nestane leda.

ciscenje2

Vaš sudoper također možete očistiti pomoću jednog limuna ili limete. Narežite voće, uključite drobilicu i stavljajte komad po komad u odvod. Na ovaj način će odvod biti vrlo dobro počišćen, a ujedno ćete imati i ugodan miris u vašoj kuhinji.

ciscenje3

 

 

O nama Obitelj.hr

2 komentara

  1. odlično, isprobat ću i ovu varijantu..

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Required fields are marked *

*

Scroll To Top