Ponedjeljak , 25 rujan 2023
Savjet:
Dr.Biljana Jordanova savjetuje ” manje je više “

Dr.Biljana Jordanova savjetuje ” manje je više “

Nedavno smo imali priliku razgovarati s uglednom stručnjakinjom, dr. Biljanom Jordanovom, o fascinantnom svijetu estetike lica. U današnjem društvu gdje se briga o izgledu i samopouzdanju smatraju važnima, postavlja se pitanje kako osvježiti svoje lice na najbolji mogući način. Mnoge žene i muškarci osjećaju nedoumicu i žele se informirati o dostupnim opcijama. U nekoliko narednih članaka, dr. Jordanova će nam pomoći razumjeti sve aspekte estetike lica i pružiti nam potrebne informacije kako bismo donijeli informirane odluke o našem izgledu. Saznajte više o ovom intrigantnom području i saznajte kako postići željeni izgled uz stručno vodstvo dr. Jordanove.

Molim vas predstavite se ? 

Strastvena sam zaljubljenica u estetsku medicinu u kojoj mi je u svakodnevnom poslu primarna želja postići skladan, prirodan i svjež izgled kod klijenata. Vođena konceptom “manje je više”, smatram da estetski zahvati ne bi trebali biti prenaglašeni i lako uočljivi nego odmjereni, suptilni i s naglaskom na prirodnu ljepotu. Moj cilj je da svaki klijent koji prođe kroz moju ordinaciju izgleda i osjeća se odlično bez da itko može odgonetnuti koja je tajna njegovog lijepog i njegovanog izgleda.

Možete li nam reći nešto više o svojoj stručnosti u području estetske medicine i kako ste postali stručnjak u ovoj oblasti?

Dugogodišnju ljubav prema estetskoj medicini okrunila sam edukacijama kod najrespektabilnijih svjetskih stručnjaka. Osim završenog medicinskog fakulteta, završila sam Master Course in Non Surgical Facial Transformation na European College of Aesthetic Medicine & Surgery. Svoje znanje i stručnost usavršila sam kroz mnogobrojne edukacije diljem svijeta – od Švicarske, Francuske, Nizozemske, Irske, Turske, Monaka, a radujem se unaprijed i mnogim novim koje ću tek pohađati. Nikada mi nije bio problem prijeći silne kilometre i ostaviti cijelo jedno malo bogatstvo za kvalitetne edukacije. Moj moto je oduvijek bio da je znanje nešto u što uvijek vrijedi ulagati! Imala sam sreću da je jedan od mojih prvih mentora bio dr. Lee Walker, internacionalni stručnjak u estetskoj medicine već više od dva desetljeća. On je definitivno vrlo visoko podigao ljestvicu o nužnom znanju i potrebi kontinuirane edukacije. Mnogi u početku pomisle da su dovoljna dva tečaja o botoksu i filerima kako bi se mogli baviti ovim poslom. Ja sam ih završila više od 50 i ne mislim stati.

Kako botoks djeluje na tijelo i kožu?

Botulinum toksin uzrokuje relaksaciju mišića blokirajući prijenos živčanih impulsa i na taj način smanjuje stvaranje dubljih bora, posebno u području izmedju obrva, na čelu i oko očiju. Djelovanjem botulinum toksina na navedene dijelove lica, podižu se obrve, uklanjaju bore smijalice i onemogućava mrštenje. Na taj način uklonjen je ljuti i namrgođeni izraz lica, a lice izgleda svježe, mladoliko, njegovano, ali i dalje prirodno. Nerijetko se koristi i za ublažavanje tzv. ”gummy smile-a” te simptoma bruksizma (nesvjesno škripanje zubima, posebno u snu, koje može dovesti do bolova u čeljusti, oštećenja zubiju i četvrtastog oblika lica zbog ojačanog žvačnog mišića). Dok je preko ljeta popularan za ublažavanje prekomjernog znojenja ispod pazuha, na dlanovima i tabanima.

Kakvi su rezultati koje pacijenti mogu očekivati nakon tretmana botoksom?

Rezultati botoxa bi prvenstveno uvijek trebali biti prirodni. Naravno da svaki tretman treba doprinijeti boljem, ljepšem, mladolikom i svježijem izgledu, no smatram da su pogrešna vjerovanja da će nakon botoxa lice biti “zamrznuto”. Stvar je u količini i tehnici aplikacije samog materijala. Svojim klijentima stalno “zvocam” da mi dođu na kontrolu nakon dva tjedna kako bih se uvjerila da je sve u redu i da je postignut rezultat na obostrano zadovoljstvo. Za estetske tretmane ipak treba izdvojiti određenu količinu financijskih sredstava zbog čega uvijek nastojim pružiti maksimalnu uslugu, napraviti najbolji mogući tretman i biti realna u obećanjima. Uvijek mi je izrazito važno da klijenti iz moje ordinacije izlaze sretni i zadovoljni.

Filere često koriste pacijenti koji žele popuniti bore ili naglasiti određene dijelove lica. Kako izgleda proces primjene filera i koliko dugo traju rezultati?

Fileri, kao što i njihov naziv govori, “filaju”. Naime, lice s godinama gubi svoj prirodni volumen jer dolazi do resorpcije koštanih struktura, popuštanja ligamenata i gubitka masnog tkiva. U takvim slučajevima, fileri su idealno rješenje jer nadoknađuju taj izgubljeni volumen (središnji dio lica, obrazi, brada, usne, temporalna regija itd). Osim nadoknade volumena koriste se i za popunjavanje bora (npr. nazolabijalne i marionetske bore, ”pušačke” bore oko usana itd). Korisno je za znati da nisu svi fileri iste gustoće i namjene. Oni ”čvršći” apliciraju se duboko i služe za volumen, dok se mekši koriste za popunjavanje bora. To naglašavam jer nerijetko klijenti misle da se isti filer može aplicirati u više različitih regija lica, primjerice usne i obrazi. Sam proces aplikacije filera ne traje dugo, a trajnost rezultata je individualna i ovisi o nekoliko faktora kao što su: materijali koji se koriste, izlaganje suncu i solariju, sportske aktivnosti, brzina metabolizma i slično.

Nadopuna usana postala je popularna estetska procedura. Možete li nam objasniti kako se izvodi tretman nadopune usana i koje su prednosti ovog tretmana?

Korekcija usana i dalje je jedna od najpopularnijih metoda u estetici iako se vrlo često dogodi da klijente odgovorim od samog postupka ako zaključim da bi isti narušio balans i prirodni izgled njihovog lica. Sam tretman ne traje dugo, a tijekom apliciranja se koristi anestezija kako bi se bolnost svela na minimum. Potrebno se pridražavati određenih protokola nakon tretmana kako bismo izbjegli neželjene rezultate. Bitno je naglasiti klijentu da su otok i mogući hematomi u idućih nekoliko dana normalni. Zato je korisno za znati da se tretman ne preporuča raditi neposredno prije važnih društvenih događanja. Vjerojatno ne želite objašnjavati obitelji i prijateljima zašto su vam usnice na nekim mjestima blago modre i pomalo otečene.

Tretmani protiv starenja kože lica sve su popularniji. Koje vrste tretmana ordinacija nudi za očuvanje mladolikog izgleda kože lica i kako funkcioniraju?

Moji klijenti već znaju da je moja glavna uzrečica u estetskoj medicini “manje je više”, a iz toga proizlazi i moj stav o važnosti njegovanja kože lica kroz čitav život. Smatram da lijepa, njegovana i hidrirana koža uvijek treba biti prioritet u estetskim tretmanima lica. Ukoliko je koža dehidrirana, siva i beživotna, ostali tretmani, poput korekcije usana ili filera neće učiniti cjelokupni izgled vidno boljim, a i slabo će doći do izražaja. Veliki je izbor tretmana koje primjenjujem za njegu kože, od skinboostera, PRP tretmana krvnom plazmom, različitih kolagen stimulatora za stariju kožu i slično. Bitno je izabrati pravi tretman za određenu životnu dob i razumjeti da je zdrava koža uvijek “pola posla” kada se radi o postizanju lijepog izgleda lica. Ukoliko se počne s njegom kože na vrijeme, pod tim mislim u ranim 30-ima, imat ćete puno manje “posla” s njom kasnije. Ukoliko počnete puno kasnije, budite strpljivi jer dobri, trajniji rezultati ne dolaze preko noći.

Kako biste opisali iskustvo pacijenata u vašoj ordinaciji?

Većina mojih klijenata su u dobnoj skupini iznad 35 godina i moram priznati da ih obožavam. Uspjela sam nekako privući divne ljude u svoj profesionalni svemir koji mi zaista ovaj posao čine ljepšim. Kada vam se isti klijenti godinama vraćaju ili vam novi dođu na vrata po usmenoj preporuci, to je valjda dobar pokazatelj da nešto kvalitetno i dugoročno održivo radite. Svoje dugogodišnje klijente gledam kao svoj najveći poslovni kompliment.

Možete li nam pružiti nekoliko primjera pozitivnih rezultata koje su postigli kroz vaše tretmane?

Smatram da estetika ima puno dublji učinak na nečiji život od, nerijetko uvriježenog mišljenja koje se bavi samo “peglanjem bora” i povećanjem usana. Mnogim mojim klijentima su zapravo tretmani njege lica vratili samopouzdanje jer si više nisu izgledali umorno i iscrpljeno. Često zbog tempa života sebe stavimo na zadnje mjesto prioriteta, pa moja ordinacija i estetski tretmani na kraju budu trenuci u kojima klijenti sami sebi pružaju ljubav, vrijeme, brigu i gdje se posvete sebi i svojoj koži. Često mi kažu da je taj osjećaj nakon tretmana jednostavno nezamjenjiv. Jedan od posljednjih primjera gdje sam uistinu vidjela sreću i neizmjerno zadovoljstvo klijenta je bio sin jedne klijentice kojem smo pomoću estetskih tretmana za njegu kože, uspjeli smanjiti ožiljke od akni te mu time poboljšali kvalitetu života, vratili samopouzdanje i pružili dobar osjećaj u vlastitoj koži.

Sigurnost je važan aspekt estetske medicine. Kako osiguravate da su tretmani koje nudite sigurni i da pacijenti dobiju najbolje moguće rezultate?

Prije svega, važno je koristiti kvalitetne i provjerene prozvode koji znatno smanjuju mogućnost neželjenih reakcija. U svojoj ordinaciji isključivo koristim materijale premium svjetskih brendova! To je odluka koju nikada neću mijenjati jer smatram da proizvod koji unosimo iglom pod kožu mora biti najviše kvalitete, to mora biti materijal iza kojeg stoje godine i godine znanstvenih istraživanja. S druge strane, moji klijenti su moja odgovornost, prema svakome tko se odluči za tretman u mojoj ordinaciji osjećam veliku odgovornost, a svi moji klijenti znaju da sam i nakon obavljenog tretmana dostupna u svakom trenutku ukoliko zatrebaju moju pomoć.(dr.Biljana Jordanova )

Ordinacija Dr.Biljana Jordanova

J.J Strossmayera br. 14 Osijek, 098 / 270 – 940 dr.biljana.jordanova@gmail.com

O nama Obitelj.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Required fields are marked *

*

Scroll To Top