Znate li....
Početna / Događanja / Danas obilježavamo Dan Rijetkih Bolesti

Danas obilježavamo Dan Rijetkih Bolesti

Podizanje svijesti o izazovima i potrebama pacijenata

Danas, 29. veljače, svijet obilježava Dan Rijetkih Bolesti kako bi se podigla svijest o ovim ozbiljnim zdravstvenim izazovima. Rijetke bolesti, poznate i kao “siromašne bolesti”, pogađaju relativno mali broj ljudi, ali često uzrokuju ozbiljne poteškoće i izazove za pacijente i njihove obitelji.Ovogodišnja kampanja fokusira se na važnost dijagnostike i pristupačnog liječenja za one koji žive s rijetkim bolestima.

Često su pacijenti suočeni s dugotrajnim putem do ispravne dijagnoze, a mnogi od njih nemaju pristup odgovarajućim terapijama.U Hrvatskoj, udruge pacijenata i zdravstveni stručnjaci zajedno rade na poboljšanju svijesti o rijetkim bolestima, potičući istraživanje i razvoj terapija. Također, naglašavaju važnost potpore obitelji i zajednice kako bi se poboljšala kvaliteta života oboljelih.

Danas je prilika za zajedničko razmišljanje o tome kako možemo podržati one koji se bore s rijetkim bolestima te kako unaprijediti sustav zdravstvene skrbi kako bi im se pružila odgovarajuća podrška.

Ovaj Dan Rijetkih Bolesti služi kao podsjetnik da svaka bolest, bez obzira na to koliko je rijetka, zaslužuje pažnju, istraživanje i podršku.

Foto / Arhiva

O nama Obitelj.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Required fields are marked *

*

Scroll To Top