Srijeda , 21 veljača 2024
Savjet:
Crveni čokoladni raspucanci

Crveni čokoladni raspucanci

Nisam od kućica od medenjaka, ali jesam od keksića raznih vrsta, boja i oblika. 😊 Malo sam dodala boje u klasične čokoladne raspucance i mene su oduševili.

Sastojci:

– 350g brašna / flour

– 130g šećera / sugar

– 2 žlice kakaa / cocoa powder

– 2 žličice praška za pecivo / baking powder

– Prstohvat soli / pinch of salt

– 225g kremastog sira (može i posni sir) / fresh cheese

– 60g omekšalog maslaca / butter

– 1 jaje / egg

– Crvena boja za hranu i/ili ekstrakt od maline ili jagode

1. U jednoj posudi miksati maslac i šećer, dodati jaje i sir te nakon toga boju.

2. U drugoj posudi pomiješati brašno, kakao i sol.

3. Dodati mokre sastojke u suhe i dobro umijesiti tijesto.

4. Tijesto možete ostaviti u hladnjaku sat vremena.

5. Izvaditi iz hladnjaka i raditi manje ili veće kuglice koje prvo uvaljate u kristal šećer a onda u šećer u prahu.

6. Slažite kuglice na pleh obložen pek papirom s razmakom jer se keksići dosta rašire.

7. Peći na 180*C oko 10ak minuta. (Za pečenje im ne treba puno, pa pripazite da ne izgore).

Kad se ispeku dosta su mekani i osjetljivi, ali kad se ohlade postat će pravi hrskavi keksići. 😊Čuvajte ih u limenoj kutiji.

Antonia Jagodić

O nama Obitelj.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Required fields are marked *

*

Scroll To Top