Topli crumble i hladni sladoled ‐ idealan comfort food u nadolazećim jesenskim, tmurnim danima.
SASTOJCI:
– 200g jabuka
– 3 žlice šećera
– žlica limunovog soka
– 1½ žlica gustina
– 150g brašna
– 75g maslaca
– prstohvat soli
– žlica vode
– začini (cimet, klinčić)
– sladoled
1. Očistiti jabuke i narezati na kockice.
2. Pomiješati s dvije žlice šećera, limunovim sokom i gustinom.
3. Ostaviti sa strane i napraviti mrvičasto tijesto od brašna, maslaca, prstohvata soli, žlice vode, žlice šećera i začina po želji.
4. Peći na 180°C oko 15 minuta.
5. Kad je lijepo porumenilo, izvadite iz pećnice i ostavite 5 minuta da se ohladi.
6. Dodajte kuglicu, dvije, tri sladoleda na vrh i uživajte.
Antonia Jagodić
Za više recepata zapratite :