Kiflice volim na sve načine. Samo mi je bitno da su hrskave i vrele – tik iz pećnice.Drukčije me nećete vidjeti da ih jedem. 😂
Kakve bi kiflice volite? Prazne ili s punjenjem, vrele ili hladne, kupite ili pravite kod kuće? 😊
Recept odavno ne koristim i sve radim “od oka”, ali ovo je recept po kojemu sam se naučila.
🎬 VIDEO RECEPT 🎬
📜 RECEPT 📜
TIJESTO
– 500g brašna
– 250ml mlijeka
– 125ml ulja
– 1 žlica soli
– 1 žlica šećera
– 10g suhog kvasca
– oko 100g maslaca za preklapanje
– 1 jaje za premazivanje
– sezam za posipanje
● U mlakom mlijeku s malo šećera aktivirati kvasac.
● Nakon što se kvasac aktivirao, zamijesiti tijesto i ostaviti ga na toplom da se diže oko sat vremena.
● Tijesto razvaljajte i naribajte maslac ili margarin.
● Preklopite i ponovite postupak još dva puta. ( tzv.ubrzani proces laminiranja )
● Nakon trećeg preklapanja razvaljati tijesto i praviti kiflice, možete ih ostaviti još 20ak minuta da se dižu.
● Premazati ih razmućenim jajetom i posuti sezamom.
● Kiflice peći na 200*C oko 20ak minuta ili dok lijepo ne porumene.
Ja ih jedem odmah nakon vađenja iz pećnice, ali jako su fine i mekane i drugi dan. Listaju se kao kroasani. 🤤😊