Ponedjeljak , 25 rujan 2023
Savjet:
Brze kroasan kiflice

Brze kroasan kiflice

Kiflice volim na sve načine. Samo mi je bitno da su hrskave i vrele – tik iz pećnice.Drukčije me nećete vidjeti da ih jedem. 😂

Kakve bi kiflice volite? Prazne ili s punjenjem, vrele ili hladne, kupite ili pravite kod kuće? 😊

Recept odavno ne koristim i sve radim “od oka”, ali ovo je recept po kojemu sam se naučila.

🎬 VIDEO RECEPT 🎬

📜 RECEPT 📜

TIJESTO

– 500g brašna

– 250ml mlijeka

– 125ml ulja

– 1 žlica soli

– 1 žlica šećera

– 10g suhog kvasca

– oko 100g maslaca za preklapanje

– 1 jaje za premazivanje

– sezam za posipanje

● U mlakom mlijeku s malo šećera aktivirati kvasac.

● Nakon što se kvasac aktivirao, zamijesiti tijesto i ostaviti ga na toplom da se diže oko sat vremena.

● Tijesto razvaljajte i naribajte maslac ili margarin.

● Preklopite i ponovite postupak još dva puta. ( tzv.ubrzani proces laminiranja )

● Nakon trećeg preklapanja razvaljati tijesto i praviti kiflice, možete ih ostaviti još 20ak minuta da se dižu.

● Premazati ih razmućenim jajetom i posuti sezamom.

● Kiflice peći na 200*C oko 20ak minuta ili dok lijepo ne porumene.

Ja ih jedem odmah nakon vađenja iz pećnice, ali jako su fine i mekane i drugi dan. Listaju se kao kroasani. 🤤😊

O nama Obitelj.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Required fields are marked *

*

Scroll To Top