Znate li....
Početna / Događanja / Boris Leiner, legendarni bubnjar, novi singl posvetio instrumentu koji mu je obilježio život

Boris Leiner, legendarni bubnjar, novi singl posvetio instrumentu koji mu je obilježio život

Poslušajte “Kada bubanj krene” – pjesmu čiji ritam osvaja na prvo slušanje!

Legendarni bubnjar Boris Leiner 50 se godina s bubnjevima volio javno, a posljednjih godina ta je ljubav bila tajna. Sada se vraća na scenu s autorskom pjesmom “Kada bubanj krene”, za koju je tekst napisala autorica Jasminka Mitrić, glazbu potpisuju Jasminka Mitrić, Boris Leiner i Marino Pelajić, a aranžman su napravili Leiner i Pelajić. Projekt je okupio sjajnu glazbenu ekipu – osim Borisa na bubnjevima i vokalu, tu je čuveni basista grupe Film, Marino Pelajić; Boris Hrepić – gitarist Daleke obale, Leo Anđelković na gitari, te izvrsni mladi pijanist Jadran Mihelčić. Producent pjesme je Ante Prgin Surka.

“U jednom momentu je svega bilo previše i prestao sam svirati. Godio mi je predah, a onda me je počeo proganjati muk mog bubnja. Tam- tam ritam je prizvao sjajnu glazbenu ekipu i uz njihovu pomoć je nastala ova iskrena pjesma posvećena bubnju. Neka bubanj krene!” – navodi Leiner o pjesmi.

Boris Leiner sinonim je za novi val, svojim brojnim bendovima obilježio je hrvatsku glazbenu scenu, a u katalogu broji njih preko deset u kojima je stvarao ili svirao. Koliko kultnom glazbeniku znači novi upliv na scenu iskazuju i stihovi refrena pjesme – “Kada bubanj krene sve zapleše oko mene, crne misli se izgube, svi me grle, svi me ljube”. Videospot potpisuju Nevio Smajić i Mario Borščak, a u spotu su se Leineru priključili i poznati bubnjari domaće scene – Borna Šercar, Janko Novoselić, Ivan Vodopijec, Mladen Subošić Suba, Ante Prgin Surka, Ivan Levačić, Nikola Babić i Tin Ostreš.

Boris Leiner sudjelovao je u mnogim glazbenim i kulturnim projektima, a zadnjih se godina uz glazbu usporedno sve više bavi i kiparstvom priređujući vlastite izložbe. Godine 2020. tiskana je knjiga njegovih autobiografskih zapisa “Sve bio je ritam”, a 2022. izašla je knjiga “Azrini svjedoci” autorskog para Borisa Leinera i Jasminke Mitrić, koja sadrži 101 priču fanova koji su gledali Azru na različitim koncertima i u drugim prigodama

O nama Obitelj.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Required fields are marked *

*

Scroll To Top