Savjet:
Antonijina torta Katarina

Antonijina torta Katarina

ANTONIJIN KUTAK

TORTA KATARINA – starinska torta koja ne bi trebala pasti u zaborav. Biskvit s orasima i krema koji se tope u ustima. Meni jedna od omiljenih torti.

📜 RECEPT 📜

PRVI BISKVIT

▪️ 7 bjelanjaka ▪️ 2 prstohvata soli ▪️ 120gr šećer ▪️ 7 žumanjaka ▪️ 120gr mljevenih oraha ▪️ 50gr brašna / 50g flour▪️ 50 gr ribane čokolade (ili 2 žlice kakaa u prahu) .

Miksati bjelanjke, prstohvat soli, u izmiksano dodati šećer – miksati 3 minute, zatim dodati 7 žumanjaka, dodati mljevene orahe i brašno i ribanu čokoladu ili 2 žlice kakaaa, miješati špatulom, PEĆI NA 180* 15-20min – ohladiti i PREREZATI NA 2 DIJELA.

DRUGI BISKVIT

▪️ 5 bjelanjaka▪️ 2 prstohvata soli ▪️ 180gr šećera▪️ 3 žlice ulja ▪️ 180gr sjeckanih oraha ▪️ 50g brašna .

Miksati bjelanjke i prstohvat soli, dodati šećer, dodati ulje 3 žlice i miješati špatulom, dodati sjeckane orahe i brašno, miješati špatulom – PEĆI na 160*C – 30 MINUTA

KREMA

▪️ 5 žumanjaka ▪️ 2 cijela jaja ▪️ 10gr vanilin šećera ▪️ 150gr šećera ▪️ 250gr margarina Žumanjke i šećer kuhati na pari, oko 10minuta, dok se hladi miješati, izmiksati margarin i u njega dodati žumanjke, podijeliti na dva dijela.

Pomiješati mlijeko i šećer, natopiti biskvit (izrezani), premazati kremom, poklopiti drugim NEIZREZANIM BISKVITOM, premazati kremom, poklopiti drugom polovinom izrezanog biskvita, okolo šlag ili ostaci kreme, ukrasiti orasima

ZA NATAPANJE BISKVITA

▪️ 150ml mlijeka ▪️ vanilin šećer

Foto / privatni album

O nama Obitelj.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Required fields are marked *

*

Scroll To Top