Breaking News
Početna / Zdravlje / Prehrana / Zašto ne bacati vodu od kuhane tjestenine ?

Zašto ne bacati vodu od kuhane tjestenine ?

Kuhanje tjestenine jedna je od najjednostavnijih stvari koju možeš skuhati. Ne treba ti nikakva visoka kuharska škola, vjerojatno to zna i dijete. Ali i najjednostavnija jela imaju trikove,a spremanje vode od tjestenine jedan od njih. Međutim, to je često jedan od ‘najzaboravnijih’ koraka.

Voda u kojoj se kuhala tjestenina puna je škroba i, bez obzira na to što izgleda neprivlačno i mutno, ona je ključna za pripremu savršenog umaka. Chefovi škrobnu vodu nazivaju još i ‘tekuće zlato’, upravo zato što su svega dvije, tri žlice dovoljne da bilo koji umak pretvore u najukusniji dodatak tjestenini.

Što učiniti s vodom od tjestenine

Za savršeno škrobnu vodu trebaš paziti u koliko vode kuhaš tjesteninu. Ne smije je biti previše jer je cilj da se u vodi zadrži što više škroba. Zato u lonac ulij onoliko vode koliko je potrebno da prekrije tjesteninu. Nakon što je tjestenina skuhana, izvadi je iz lonca pomoću hvataljke ili žlice za tjesteninu, a u vodi će ostati savršeni koncentrat škroba.

Škrob daje svilenkasto bogatstvo tvojem umaku, a sol dodatni okus.

”Moje zdravlje”

Nađi nas i na Facebooku!

O nama Obitelj.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Required fields are marked *

*

Scroll To Top