Četvrtak , 23 ožujak 2023
Savjet:
Više od 450 Splićana uživalo je u predstavi „Magic show“ najboljeg hrvatskog iluzionista Luke Vidovića

Više od 450 Splićana uživalo je u predstavi „Magic show“ najboljeg hrvatskog iluzionista Luke Vidovića

LUKA VIDOVIĆ I 450 SPLIĆANA ZA MALIŠANE IZ UDRUGE SINDROM DOWN 21

IVICA PULJAK, IRIS I MARKO LIVAJA, ANA GRUICA, ANAMARIJA ASANOVIĆ I DRUGI POKAZALI VELIKO SRCE.

Prelijepa humanitarna priča putuje iz Dalmacije. Više od 450 Splićana uživalo je u predstavi „Magic show“ najboljeg hrvatskog iluzionista Luke Vidovića u Časničkom domu u Lori. Ovaj humani događaj održao se u organizaciji Rotary kluba Split Novi, a prihod od prodanih ulaznica namijenjen je za opremanje Edukacijskog centra u Splitu Udruge Sindrom Down 21.

Među brojnim publikom predstavu su pozorno pratili i poznati Splićani među kojima su župan Splitsko – dalmatinske županije Blaženko Boban, gradonačelnik Splita Ivica Puljak, predsjednik Rotary kluba Split Novi Zlatko Aljinović, predsjednik Udruge Sindrom Down 21 Davor Bučević, Iris i Marko Livaja, Marinka Akrap, Ana Gruica Uglešić, Anamarija Asanović, Ivo Perkušić, Gianna Apostolska te brojni drugi.

„Igrati predstavu za male heroje koji nas svaki dan vesele svojim osmijehom za mene je bilo posebno iskustvo. Imao sam veliku tremu, sigurno veću nego oni. No, kad su se svjetla na pozornici upalila, moje misli su bile usmjerene na to da nam svima ovo bude druženje koje ćemo dugo pamtiti. Pomagati onima kojima je potrebno je naša zadaća i osjećaj koji ispunjava svakog od nas. Drago mi je da smo i na ovaj način uspjeli prikupiti dio sredstava za opremanje Edukacijskog centra!“ – izjavio je nakon predstave Luka Vidović, koji je u Splitu, rodnom gradu svojih roditelja, prvi puta javno nastupio.

U Hrvatskoj se godišnje rodi 50 novih beba sa sindromom Down-21, pedeset malih anđela od kojih su neki i sami bili na Lukinoj predstavi. U ovom trenutku, prema statističkim podacima, među nama je 1876 osoba sa Down-21 sindromom. “Downovci” su čista dobrota, oni mogu i znaju učiti, oni se zabavljaju, oni nas dušom griju. No, trebaju pomoć. Ovom akcijom, ali i brojnim drugima, Rotary klub Split Novi pomaže provedbu edukacijskih, kako individualnih tako i grupnih aktivnosti. Cilj je opremanje senzorne sobe za najmlađe te sportskog kabineta za sve članove. Na taj će način biti oformljen Edukacijski Down centar Split 21.

Press/foto:selectpr.hr

O nama Obitelj.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Required fields are marked *

*

Scroll To Top