Srijeda , 6 prosinac 2023
Savjet:
Vinarija Apolitico

Vinarija Apolitico

Vinarija Apolitico obiteljska je boutique vinarija koja proizvodi vrhunska bijela i crna vina te na moderan način prezentira najljepšu hrvatsku regiju, Slavoniju.

Nalazi se u Rezovačkim vinogradima, u naselju Rezovac pokraj Virovitice. Projektirana je prema najsuvremenijim standardima i opremljena najboljom enološkom tehnologijom. Vinarija godišnje proizvede oko 60000 litara vina.

U dijelu podruma namijenjenom za odležavanje vina nalaze se drvene bačve izrađene od hrasta, divlje trešnje i kestena te ručno rađene amfore velikog kapaciteta.

Moderan pristup proizvodnji ogleda se u korištenju opreme izrađene od suvremenih materijala koji se koriste u vinarstvu te u potpunoj kontroli temperature i prisustva zraka.

Poseban dio vinarije je moderna kušaonica, u kojoj je nastao ambijent idealan za osobe otvorenog duha, stila i ukusa. Zatvoreni dio kušaonice raspolaže s četrdeset sjedećih mjesta, a uživati se može i na velikim terasama s pogledom na obližnja brda, šume i vinograde. Kušaonica pruža mogućnost individualnih i skupnih posjeta koje podrazumijevaju obilazak vinarije uz stručno vodstvo te degustaciju autohtonih hrvatskih delicija i vrhunskih vina:

-Apolitico Graševina

-Apolitico Rosé

-Apolitico Sauvignon Blanc

-Apolitico Chardonnay

-Apolitico Cabernet Franc (dvanaest mjeseci dozrijevanja u hrastovoj bačvi i bačvi od divlje trešnje)

-Anđeo s greškom, bijeli (cuveé graševine i chardonnaya, nježno maceriran u amfori, dvanaest mjeseci dozrijevanja u hrastovoj bačvi)

-Anđeo s greškom, crni (cuveé merlota, cabernet sauvignona, cabernet franca i frankovke, maceriran u amfori, dvanaest mjeseci dozrijevanja u amfori)

-Maestoso (chardonnay, dvanaest mjeseci dozrijevanja u hrastovoj bačvi, na finim talozima, inducirana malolaktična fermentacija)

-Čaruga (cuveé merlota i cabernet sauvignona, dvanaest mjeseci dozrijevanja u hrastovoj i kestenovoj bačvi)

-Vino od prosušenog grožđa graševine

-Vino od prosušenog grožđa cabernet sauvignona.

Apolitico vina dobitnici su brončanih, srebrnih i zlatnih medalja na najprestižnijem svjetskom ocjenjivanju vina Decanter World Wine Awards.

Kontakt informacije:

Vinarija Apolitico

Rezovački vinogradi, I. odvojak 33000 Rezovac,

Virovitica

apolitico@apolitico.hr

https://apolitico.hr/

O nama Obitelj.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Required fields are marked *

*

Scroll To Top