Savjet:
Vina koja će vas oduševiti – Vina APOLITICO

Vina koja će vas oduševiti – Vina APOLITICO

Što znamo o vinima Apolitico ?

Tradicija je poput ljubavi. Ona je vrijedna i iskrena jedino ako ne sputava, već ti daje slobodu da poletiš.Svaka priča počinje s tradicijom.…ili ne?

Nas tradicija nije sputavala. Upravo suprotno. Odmak od tradicije, uz sve njezino poštovanje, dao nam je slobodu da poletimo. Sve što smo uzeli od tradicije je blagoslov i ohrabrenje pokojnog oca da krenemo u ovu ludu priču u koju nije nitko vjerovao, osim nas i naše obitelji. Ponekad je i nekoliko ljudi koji vjeruju u tebe dovoljno da ostvariš svoj san. Svoju ljubav prema vinogradu, grožđu i vinu odlučili smo pretvoriti u jednu od najmodernijih boutique vinarija u Slavoniji – obiteljsku vinariju 21. stoljeća koja proizvodi vina koja će redefinirati status i položaj graševine kao naše najprepoznatljivije, ali istovremeno i najpodcjenjenije vinske sorte. Uz to će pokazati i to da slavonska vina mogu napraviti još veći iskorak u vinskom svijetu Hrvatske i Europe. I bijela i crna.

Graditi vinariju bez tradicije, s puno ljubavi, ali malo iskustva, u kraju gdje svi prave vino uglavnom za svoje potrebe, u vinogorju koje je gotovo nepoznato u Hrvatskoj – to mogu samo luđaci. Slažemo se. Ali… Probajte najbolju graševinu u Hrvatskoj pa pričajte o ludosti. Našu graševinu. Nađite bolji rosé od našeg… Crna vina ne daju dobre rezultate u amforama? Možda. Ako niste probali našu kupažu crnih sorti iz amfore. Desertna vina nećemo ni spominjati. Posjetite nas, probajte ih pa zaključite sami.

APOLITICO

„Svakoj stvari i svakom poslu pristupam sa strašću i predanošću. Uložiti maksimum sebe je minimum na koji želim pristati. Tako je bilo dok sam gradio političku karijeru, tako je i sada kada se vraćam iskonu, obitelji, zemlji. Politiku sam ostavio iza sebe, iako je ona duboko ukorijenjena u moje biće i budila je u meni veliku strast. Moj izlazak iz politike bio je stvaran i vrata koja sam zatvorio za sobom ne želim ponovno otvarati. Svijet koji se nalazi iza njih i u kojemu je ljudski faktor ključna okolnost, neka ostane prošlost – a prostor u kojemu mogu rasterećeno djelovati u okruženju obitelji i prijatelja, radeći sa strašću, u prirodi i proizvodeći iz prirode, neka budu moja sigurnost i moja budućnost.Moja nova politika je APOLITICO.“ – T. T.

VINA

Svježa vina

Graševina

Apolitico Graševina kristalno je čisto i sjajno vino, duboke svijetlo žute boje sa zelenim odsjajem. Na nosu su izražene voćne arome, sočna jabuka, citrusi, herbalne note i svježe pokošena trava. Na okusu je puno i ozbiljno, s ugođenom svježinom. Izvrstan odnos alkohola, kiselina i sladora u vinu. Ozbiljno i kompleksno, s izraženom pitkosti vina.

Apolitico Graševina osvojila je brončanu medalju na najprestižnijem svjetskom ocjenjivanju vina Decanter World Wine Awards 2022.

Sauvignon Blanc

Apolitico Sauvignon

Blanc kristalno je čisto i sjajno vino, lagane svijetlo žute boje sa zelenim odsjajem. Na nosu su izražene voćne arome, grejp, ogrozd, zelena jabuka, herbalne note svježe paprike te miris zelene trave. Na okusu dominira svježina koja daje pitkost ovom vinu. Jedno ispijanje traži drugo i to je jedna od važnijih osobina ovog vina. Tijelo je lagano, a alkoholi jako ugodni koji se ne osjete ni na mirisu ni na okusu.

Chardonnay Apolitico Chardonnay svježe je i elegantno vino, kristalne zeleno-žute boje koje svojim bogatim mirisom podsjeća na jabuku, krušku, tropsko voće te na stare sorte breskve. Okus vina je izrazito pun i bogat, ugodne trajnosti i svježine.

Apolitico Chardonnay osvojio je srebrnu medalju na najprestižnijem svjetskom ocjenjivanju vina Decanter World Wine Awards 2022.

Rosé

Apolitico Rosé (crni pinot) sjajno je i bistro vino, boje lososa, nešto tamnijih rubova. Na nosu dominira ugodna voćnost, nježna malina i višnja. Na okusu je puno, gusto i jako vino. Predivna svježina razbija težinu vina i daje mu odličnu pitkost.

Apolitico Rosé osvojio je brončanu medalju na najprestižnijem svjetskom ocjenjivanju vina Decanter World Wine Awards 2022.

Odležana vina

Cabernet Franc

Apolitico Cabernet Franc uzbudljivo je, profinjeno i kompleksno vino tamne rubinske boje. Na mirisu se osjeti sušeno bobičasto voće, višnja, papar i začinsko bilje, dok je na okusu slasno, živo, meko s finim taninima i dugim završetkom.

Čaruga

Apolitico Čaruga toplo je vino, što zbog utjecaja alkohola i glicerola, što zbog svoje kompleksnosti. Punoća vina govori o izvrsnoj sirovini i svemu onome što je vinograd donio u ovo vino. Ugodno vino, sve komponente okusa su u pravim omjerima i daju potpuni dojam. Izražena voćna aroma crvenog i crnog voća, posebno višnja, ribizl, borovnica, ali i suha šljiva. Uz voćnost ističu se i arome proizašle iz njegovanja vina, lagana paljevina, dim i ugodna vanilija.

Apolitico Čaruga osvojio je srebrnu medalju na najprestižnijem svjetskom ocjenjivanju vina Decanter World Wine Awards 2022.

Maestoso

Apolitico Maestoso kompleksno je, kremozno, toplo i ugodno vino. Izuzetno meke kiseline, što je rezultat malolaktike, suho vino sa slasnim završetkom u ustima. Prilično gusto vino s izuzetno mekim taninima. Alkohol nenametljiv i diskretan. Dugo traje u ustima. Kompleksan miris, dominiraju orašasti plodovi, najizraženiji badem, lješnjak. Od voćnih aroma izdvajaju se zrele voćke, smokva, zrele breskve. Miris maslaca, korice kruha samo su još neke od aroma koje se mogu pronaći uživajući u ovom vinu.

Anđeo s greškom, crno vino

Apolitico Anđeo s greškom (crni) pitko je, ugodno i jako harmonično vino; iza izraženog voćnog mirisa često se očekuje svježe i tanje vino, što u ovom vinu nije slučaj. Posebno treba izdvojiti mekane kiseline koje su omekšane malolaktičnom fermentacijom i daju ugodan harmoničan dojam u ustima. Vino ugodnog intenziteta i trajanja u ustima. Izražena voćna aroma crvenog i crnog voća, posebno višnja, ribizl, borovnica.

Apolitico Anđeo s greškom – crni osvojio je brončanu medalju na najprestižnijem svjetskom ocjenjivanju vina Decanter World Wine Awards 2022.

Anđeo s greškom, bijelo vino

Apolitico Anđeo s greškom (bijeli) ugodno je, meko suho vino s ugodnim slasnim završetkom; ugodne kiseline u ustima, bez agresivnih kiselina, meko, ali osvježavajuće. Prilično gusto vino i na oku i na nepcu. Alkoholi daju ugodan osjećaj topline i slasti. Tanini mekani, jako dobro integrirani u vino. Dominira voćnost, jabuka, kruška, malo limunskih nota. Od začinskih aroma prvi dojam duhanske note, a zatim vanilija kao rezultat utjecaja drveta u kojem je njegovano.

Apolitico Anđeo s greškom – bijeli osvojio je brončanu medalju na najprestižnijem svjetskom ocjenjivanju vina Decanter World Wine Awards 2022.

Desertna vina

Bijelo desertno vino od prosušenog grožđa

Apolitico bijelo desertno vino slatko je vino jantarne boje, arome zrelog voća, suhih marelica, narančine kore, smokava i kamilice.

Crno desertno vino od prosušenog grožđa

Apolitico crno desertno vino slatko je vino crveno-ljubičaste boje, arome prezrelog bobičastog voća, čokolade, šljive, trešnje i vanilije.

Uskoro na portalu www.obitelj.hr dijeliti ćemo i poklon paket Vina Apolitico …,a do tada sve info potražite na službenoj stranici :

APOLITICO:

https://apolitico.hr/

,kao i na FB stranici:

https://www.facebook.com/apolitico.hr

PROMO

Foto / Društvene mreže ( APOLITICO )

O nama Obitelj.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Required fields are marked *

*

Scroll To Top