Znate li....
Početna / Događanja / “Valentinovo: Tradicija ljubavi koja seže u prošlost”

“Valentinovo: Tradicija ljubavi koja seže u prošlost”

Svake godine, 14. veljače, zaljubljeni diljem svijeta slave Dan zaljubljenih, poznatiji kao Valentinovo. Ovaj dan posvećen je ljubavi i romantici, a tradicija seže unatrag stoljećima.

Ime Valentinovo potječe od sveca Valentina, koji je živio tijekom rimskog carstva. Postoji nekoliko legendi koje povezuju Svetog Valentina s ljubavlju i romantikom, ali najpoznatija je ona koja govori o njegovoj hrabrosti u pomaganju zaljubljenim parovima suprotstavljajući se tadašnjem zakonu koji je zabranjivao brak mladih vojnika.

Tradicija slavlja Valentinova proširila se diljem Europe tijekom srednjeg vijeka, a s vremenom je postala globalna manifestacija ljubavi. Parovi obilježavaju ovaj dan razmjenom ljubavnih poruka, poklona i romantičnih gesti. Cvjetni aranžmani, čokolade i posebne večere postali su nezaobilazni dio Valentinovskih običaja.

Unatoč komercijalnom aspektu koji je ponekad povezan s ovim danom, Valentinovo ostaje prilika za izražavanje ljubavi i pažnje prema voljenima. Bez obzira na podrijetlo ili osobne tradicije, 14. veljače ostaje dan kada se svijet okreće ljubavi, podsjećajući nas da cijenimo i njegujemo odnose koji čine naše živote posebnima.

Sretno Valentinovo svima koji ga danas slave !

Foto / Arhiva

O nama Obitelj.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Required fields are marked *

*

Scroll To Top