Ponedjeljak , 25 rujan 2023
Savjet:
Trudnoća u vrućim ljetnim danima: Savjeti za rashlađivanje, odijevanje i zaštitu od sunca

Trudnoća u vrućim ljetnim danima: Savjeti za rashlađivanje, odijevanje i zaštitu od sunca

Uživajte u ljetu sa sigurnošću dok nosite svoju malu sreću ❤️

Ljeto je ovdje, a visoke temperature mogu biti izazovne za sve nas, posebno za trudnice. Visoke temperature mogu uzrokovati nelagodu i dodatne izazove tijekom trudnoće. No, ne brinite, s pravilnim savjetima i mjerama predostrožnosti, možete sigurno uživati u ljetnim mjesecima. Evo nekoliko savjeta o tome kako se nositi s vrućinama tijekom trudnoće, kako se rashladiti, kako se odijevati, kako zaštititi bebu u trbuhu i kako se zaštititi od UV zraka.

Ostanite hidrirani: Važno je piti dovoljno tekućine tijekom cijelog dana kako biste izbjegli dehidraciju. Voda je najbolji izbor, ali možete se osvježiti i hladnim prirodnim sokovima ili kokosovom vodom.

Izbjegavajte sunce u najtoplijem dijelu dana: Najbolje je izbjegavati izlaganje suncu između 10 sati ujutro i 4 sata poslijepodne kada su temperature najviše. Ako morate biti vani, potražite hladovinu ili koristite suncobran.

Rashladite se: Tuširanje ili kupanje hladnom vodom može vam pružiti trenutačno olakšanje od vrućine. Također možete koristiti rashladne obloge ili lepeze kako biste se osvježili.

Nosite laganu, prozračnu odjeću: Pamučna odjeća i labavi materijali omogućavaju protok zraka prema vašoj koži i pomažu u održavanju tijela hladnim. Izbjegavajte sintetičke materijale koji mogu zadržavati toplinu.

Zaštita od sunca: Kako biste zaštitili kožu od UV zraka, koristite široki rub šešira i sunčane naočale s UV zaštitom. Nanesite kremu za sunčanje s visokim zaštitnim faktorom na izložene dijelove kože.

Kupanje u moru: Kupanje u moru ili bazenu može biti ugodno i sigurno tijekom trudnoće. Osigurajte da voda nije prehladna i izbjegavajte kupanje u dubokim ili opasnim područjima.

Pauze i odmor: Tijekom vrućih ljetnih dana, trudnice bi trebale češće uzimati kratke pauze i odmarati se. Ako je moguće, provodite vrijeme u klimatiziranim prostorima kako biste izbjegli pretjerano izlaganje visokim temperaturama.

Vježbajte u pravom trenutku: Ako redovito vježbate tijekom trudnoće, prilagodite svoj raspored vježbanja. Vježbajte u ranim jutarnjim ili kasnim večernjim satima kada su temperature niže. Izbjegavajte intenzivne vježbe na jakom suncu.

Održavajte uravnoteženu prehranu: Hranite se svježim voćem i povrćem koje je bogato vodom kako biste održali hidrataciju. Izbjegavajte teške, masne obroke koji mogu uzrokovati .

Osigurajte dovoljan unos vitamina D: Iako je važno izbjegavati pretjerano izlaganje suncu, trudnice trebaju dovoljno vitamina D. Razgovarajte s liječnikom o preporučenim dodacima vitamina D tijekom trudnoće.

Važno je zapamtiti da svaka trudnoća može biti različita, pa je uvijek najbolje konzultirati se sa svojim liječnikom ili primaljom prije poduzimanja bilo kakvih mjera ili promjena u svakodnevnoj rutini tijekom trudnoće. Slijedeći ove savjete, trudnice mogu sigurno uživati u ljetu, održavati sebe i bebu zaštićenima od vrućine i sunca te uživati u blagodatima koje ova sezona pruža.

Model / Foto : Jelena Leko ( privatni album)

O nama Obitelj.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Required fields are marked *

*

Scroll To Top