Znate li....
Početna / Događanja / Stelin „Balkan Pop“ nije prošao na Doru,kako se vama sviđa ?

Stelin „Balkan Pop“ nije prošao na Doru,kako se vama sviđa ?

U svijetu glazbe rijetko se događa da mladi talenti svojim jedinstvenim pristupom privuku pažnju šire javnosti na način na koji to čini Stela Rade.Ova 25-godišnja pjevačica i harmonikašica, koja je nedavno trebala nastupiti u Svetom Ivanu Zelini, našla se u središtu pozornosti nakon što je njezin nastup neočekivano otkazan. No, Stela ne dopušta da je ovakvi incidenti obeshrabre. Umjesto toga, ona nastavlja s misijom osvajanja publike svojom glazbom, donoseći svježinu i inovaciju na regionalnu scenu. Stela je napravila pjesmu koja prelazi granice i izaziva konvencije.

Njezin najnoviji singl, “Balkan Pop”, ne samo da predstavlja Stelinu strast prema glazbi, već i njezinu viziju povezivanja različitih kultura kroz jedinstveni zvuk. Pjesma je izvorno prijavljena za nastup na Dori, ali nakon što se Stela nije uspjela kvalificirati, ipak je odlučila sa slušateljima podijeliti svoju viziju kako bi to izgledalo da je baš ona predstavljala Hrvatsku na Eurosongu.

“Balkan Pop” je odraz Steline vjere u to da harmonika nije samo regionalni instrument, već svjetski fenomen koji može obogatiti bilo koju skladbu.Spot je stvorio ogroman interes te se “Balkan Pop” samo nekoliko sati nakon objave našao u YouTube trendingu. Među brojnim komentarima većinski prevladava mišljenje da je “Balkan pop” pjesma idealna za Eurosong!

Sa Stelom je na glazbi radio Fran Šokić, a s aranžmanom joj je uvelike pomogao Filip Tančić, a na tekstu su uz Stelu radile Ivana Belošević i Marsela Mrnjavac, a čitava “Balkan pop” priča nastala je spontano, uz smijeh i brain storming o situacijama i uzrečicama koje samo Balkanci mogu razumjeti: nemoj sjediti na “hladnom betonu”, ja od “jutra nisam stala”, susjedi koji nenajavljeno dolaze od jutra, “propuh koji ubija”… sve su to motivi koje su djevojke iskoristile da ispričaju ovu jedinstvenu priču o životu na Balkanu.

“Super mi je način na koji je nastao tekst”, poručuje Stela. “Ja sam došla s idejom o nekom generalnom konceptu i melodijom, imala sam neke pojedinačne riječi, ali nedostajalo mi je da to sve smisleno povežem i zapakiram.

Onda je Marsela došla s prijedlogom “Balkan Pop”, što mi je odmah kliknulo i znala sam – o tome ću pjevati! Marsela i Ivana su našle genijalan način za ispričati ovu priču i kad sam čula njihov tekst, rekla sam – to je to. To je ono što sam htjela reći, ali nisam znala kako. I riječ po riječ, balkanska izreka po izreka, stih po stih i imale smo cijeli tekst”, pojasnila je Stela Rade.

Sa centralnom ulogom harmonike, koja služi kao Stelin zaštitni znak, “Balkan Pop” istražuje fuziju popa s istočnjačkim prizvukom, prenoseći bogatstvo balkanskih običaja. Pjesma slavi ono što nas čini posebnima, istovremeno naglašavajući univerzalnost naših iskustava. Kroz svoju glazbu, Stela Rade izlazi iz okvira tipičnih za hrvatski pop, predstavljajući se kao inovativna umjetnica spremna da izazove očekivanja.

U snimanju spota za “Balkan Pop”, Stela se vizualno zamišlja na velikoj pozornici Eurosonga, prenoseći svoju poruku kroz moćnu izvedbu. Pjesma nije samo pokušaj da se osvoji europska glazbena scena, već i iskren izraz Steline želje da poveže ljude kroz univerzalni jezik glazbe.

Dok Stela Rade nastavlja svoje putovanje kroz glazbene sfere, “Balkan Pop” stoji kao potvrda njezine strasti, talenta i nepokolebljive posvećenosti svojim umjetničkim vizijama.Zanimljivo je da Stela u singlu unosi i elemente iznenađenja koji dodatno obogaćuju slušateljsko iskustvo. Pjesma sadrži posebne dijelove na španjolskom i turskom jeziku, referirajući se na popularnost telenovela i turskih serija u balkanskim kućanstvima, što slušatelji svakako ne očekuju.

S “Balkan Pop”, Stela Rade ne samo da slavi bogatstvo balkanske kulture, već nas i podsjeća na snagu glazbe da nas ujedini u našim različitostima, čineći svijet bogatijim i šarenijim mjestom. Očekujemo s nestrpljenjem vidjeti kako će ova talentirana umjetnica nastaviti graditi put u svijetu glazbe, rušeći barijere i spajajući srca.

Foto: Marko Lopac

O nama Obitelj.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Required fields are marked *

*

Scroll To Top