Kolumna :Antonija Jagodić

Ove godine Weekend Food Festival je okupio svjetsku gastro kremu na jednom
mjestu. U dva dana smo uživali u brojnim panelima, masterclassovima, predavanjima i kulinarskim prezentacijama svjetski poznatih chefova.

Tako smo imali priliku slušati panele chefova kao što su Ana Roš (Hiša Franko), Franco Pepe (Pepe in Grani) koji je pred brojnom publikom demonstrirao svoju poznatu pizzu frittu i brojne druge delicije koje spremaju u njegovom restoranu, Rasmus Munk (The Alchemist), Eduard Xatruch (Disfrutar), i David Muñoz (DiverXo*) koji je drugu godinu za redom prema kulinarskoj organizaciji The Best Chef proglašen najboljim kuharom na svijetu.

Imali smo priliku čuti razmišljanja i iskustva chefova s domaće scene Matu Jankovića
(SOL), Davida Skoke (konoba Batelina), Denija Srdoča (Neba*), Hrvoja Kroflina,
Tomice Đukića koji kuha za hrvatsku nogometnu reprezentaciju te smo imali priliku kušati specijalitet od crne svinje koji nam je osobno pripremao.

Zanimljivo i inspirativano predavanje su imali Karime Lopez i Takahiko „Taka“
Kondo, duo iz renomiranog restorana Gucci Osteria da Massimo Bottura, te su
kasnije navečer pripremali gala večeru u restoranu Cap Aureo.

Teško je i nabrojati što se sve moglo degustirati i kušati u ova dva dana festivala.
Između ostalog, kušali smo proizvode Sana delikatesa, fantastične namaze Argete,
pekarske proizvode vinkovačkog Pekara, te austrijskog Backaldrina.

Bilo je tu i famoznih međimurskih vina i neizostavne međimurske gibanice.
Od slastica smo imali priliku probati slatke zalogajčiće Love is a piece of cake te Issidora Patisserie.



Nije nedostajalo ni suhomesnatih proizvoda fantastičnih The Meat proizvoda od kojih
bih posebno izdvojila čvarke koji su toliko hrskavi i fini da smo se vraćali nekoliko puta do njihovog štanda.



Rovinj i Weekend Food Festival je zaista jedno jedinstveno iskustvo koje bi svatko trebao okusiti barem na jedan dan. Uživali smo na svakom predavanju, panelu, masterclassu, kušanju i isprobavanju.