Savjet:
Vodič za razumijevanje žena

Vodič za razumijevanje žena

Razumjeti ono što žena hoće i nije tako komplicirano. Donosimo vam ovih šest ključnih načina kako bolje razumjeti svoju bolju polovicu i na taj način izbjeći brojne prepirke.

1. Shvatite da se žene vole osjećati povezano. Žene žele biti sigurne da je njihova veza na čvrstom tlu. Nakon razdoblja odvojenosti (čak i jednog dana), utvrdite tu bliskost što je više moguće, a sve nakon toga će teći slobodnije. To ne znači da vi trebate staviti vlastite potrebe u potpunosti na čekanje. Na primjer, ako dođete doma iscrpljeni nakon napornog dana na poslu, a vaša partnerica želi razgovarati, pokušajte nešto poput: “Toliko mi je drago što te vidim. Nedostajala si mi i pitao sam se kako je protekao tvoj dan. Želim čuti sve o tome, ali sam trenutno jako umoran. Trebam samo nekoliko minuta da se osvježim i opustim. Možemo li razgovarati kroz nekih 15 minuta?”

2. Nemojte pokušavati riješiti problem da doslovno skačete u njega. Ako niste sigurni što vaša partnerica treba u svakom trenutku, u redu je da je to pitate. Možda ćete reći: “Čini mi se da te to jako uzrujalo”. “Bi li voljela da te poslušam ili možda želiš neki savjet?”

3. Ako je vaša partnerica manje zainteresirana za seks od vas, probajte unijeti malo empatije. Umjesto da odbacivanje shvatite osobno i pritišćete je da bi češće trebali konzumirati seks, razmislite o mogućim razlozima za njezin odmak ili bezvoljnost – razlozi koji možda nemaju nikakve veze s vama. Budite nježni s temama iz prošlosti. Možda vaša partnerica prolazi kroz određeno stanje i vrlo je osjetljiva. Zapitajte se je li ikada preživjela seksualno zlostavljanje? Je li bilo ikakvih trauma u njezinoj prošlosti što čini fizičku intimnost zastrašujućom za nju?!

4. Razmislite o tome koliko ona poslova obavlja. Je li često iscrpljena? Ako ide na posao, koliko vi odgovornosti preuzimate za kuhanje, shopping, čišćenje, pranje rublja, brigu o djeci? Sjećam se jednog crtanog filma s naslovom :”Što žene zapravo žele?” Crtež je prikazivao ženu kako usisava, a u balončiću iznad njezine glave je bio muškarac koji usisava. Razgovarajte sa svojom partnericom kako bi shvatili koji je najbolji način da smanjite njezino opterećenje.

5. Dozvolite svoj partnerici da na glas kaže svoje strahove i budite joj podrška u njezinim nastojanjima da se suoči s teškim situacijama. Žena se odmah osjeća snažnije. Vaš brižan stav će pridonijeti uspjehu vaše partnerice u njezinim ciljevima. Ona ne želi da vi otklonite taj strah ili da rješavate njezine probleme, ona samo želi da je saslušate i razumijete.

6. Pokušajte shvatiti da je komunikacija jedan proces. Osvrtanje na probleme u komunikaciji je zapravo poziv da više razgovarate, slušate i na kraju riješite stvari. Moguće je da vi i vaša partnerica komunicirate veoma različito, ali potencijal je još uvijek tamo i pomaže vam doseći višu razinu međusobnog interesa i razumijevanja.

razumijevanje_zena

 

 

 

O nama Obitelj.hr

One comment

  1. hahha, ovo bi bilo korisno da muške polovice pročitaju! 😉

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Required fields are marked *

*

Scroll To Top