Savjet:
Proljeće uz Botanist

Proljeće uz Botanist

VESELO PROLJEĆE UZ ISTARSKU PURICU, JANJETINU NA NEKOLIKO NAČINA I KRALJEVSKE DATULJE

Veseli proljetni dani koje nestrpljivo iščekujemo pravo su vrijeme za nove gastro specijalitete i druženja na svježem zraku. Glavni Chef zagrebačke gastrro oaze Botanist Tomislav Petrušić osmislio je proljetni meni u kojem ćemo uživati na čuvenoj skrivenoj zelenoj terasi u samom srcu gradske vreve na adresi Remetinečka 101. U proljetnim i ljetnim mjesecima upravo je ova gastro destinacija Zagrepčanima postala prvi izbor, a ususret Valentinovu i veselom proljeću upoznajte nove gastro zvijezde Botanist menija koje ćete zavoljeti na prvu.

Pravu čaroliju okusa za nepce predstavlja kolač od kraljevske datulje u bijelom karamelu sa šumskim voćem. Ova vrsta datulja je nešto veća od ostalih, te vrlo sočna i mesnata, a diljem svijeta smatra se najzdravijim voćem na Zemlji. Njezina slatkoća nadopunjena je posebnim Botanist receptom od bijele karamele, a šumsko voće cijeloj priči daje raznolikost okusa i posebnu čar.

U okusima novog menija posjetitelji će uživati na prepoznatljivoj terasi ove zelene oaze. U vrtu Botanista čije uređenje potpisuje arhitekt Nedjeljko Mikac Cak, dok je stotinjak različitih vrsta biljaka dodao sam vlasnik Antonio Križić, već su počele rasti prve Visibabe željno iščekujući dolazak proljeća. Posebnu pažnju privači vrtna kućica napravljena od drveta po uzoru na paviljone klasističkih engleskih vrtova, a detalji su prave stare alatke za obrađivanje vrta što je nadopuna freski na vanjskom dijelu terase koja prikazuje Sv. Fijakra koji je zaštitnik vrtlara. Za one najmlađe tu je igralište izrađeno od drveta i panjeva u nekoj pomaknutoj nonšalantnoj poetici, a one starije paviljon šank koji izgleda kao vrtna kućica za alat s hrpom starog alata, kutija i tegli. Veliki koncertni klavir postao je pak žardinjera na novoj zelenoj terasi usred lijepo uređenog travnjaka.

Idealan ručak ili večera, novi gastro specijaiteti zagrebačkog Botanista idealno su iznenađenje voljenoj osobi za Valentinovo i prava čarolija za nepce u kojoj ćemo s obitelji i prijateljima s veseljem uživati ovog proljeća.

Promo

O nama Obitelj.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Required fields are marked *

*

Scroll To Top