Breaking News
Početna / Događanja / Olivera Balašević na kastavskoj Crekvini ispovjedila svoju monobajku: “Samo tako smo i mogli stići tu, tu gdje smo već stigli, u legendu o udovici”

Olivera Balašević na kastavskoj Crekvini ispovjedila svoju monobajku: “Samo tako smo i mogli stići tu, tu gdje smo već stigli, u legendu o udovici”

“Trebala si drugim putem”, započela je predstava znakovitim riječima u prekrasnom ambijentu tvrđave pod zvjezdanim nebom i punim mjesecom koja je okupila mnogobrojnu publiku.

Predstavi je igrom slučaja prethodilo odzvanjanje velikog zvona obližnje crkve koje je stalo kao u filmu, pred sami početak. Olivera je započela predstavu pričom o kastavskoj udovici koja je po legendi sudjelovala u izgradnji stare crkve i zbog čije kletve se crkva stalno urušavala.

“Igla na kompasu je pokazivala samo jedan put – naprijed. I samo tako smo i mogli stići tu, tu gdje smo već stigli.”

Publiku je tako uvela u monobajku, kako Olivera sama kaže, o savršenom djetinjstvu pod ne tako savršenim rasporedom zvijezda. Sjajni ambijent ljetne noći na prekrasnoj Crekvini dodatno je uljepšala sjajna publika koja je predstavu pratila s velikom pozornošću te reagirala smijehom, a ponekad čak i odgovorom na Oliverine pošalice, pitanja i spretne pokrete. Emotivno su reagirali i na uspomene s voljenim Đoletom koje je podijelila u predstavi.

Na kraju predstave je, umjesto onog crkvenog zvona s početka, od zidina odzvanjao gromoglasan pljesak koji se minutama nije zaustavljao. Vrhunac je ipak bio trenutak u kojemu je glavnoj i jedinoj glumici nekolicina ljudi iz publike poklonila više prekrasnih ruža.

Sljedeća predstava “Prezime ruže” održat će se već ove nedjelje od 21 sat na pulskom Kaštelu, a ulaznice su još uvijek dostupne putem sustava Eventim.

Promo

O nama Obitelj.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Required fields are marked *

*

Scroll To Top