Znate li....
Početna / Zdravlje / Olakšajte djetetu bolest!

Olakšajte djetetu bolest!

5 načina da se vaše bolesno dijete oslobodi jada

Djeca mlađa od 6 godina ne bi trebala uzimati lijekove, ali imamo neke zamjenske koji im mogu pomoći da ozdrave.

Med

Jedna žlica meda smiruje dječji kašalj puno više od sirupa protiv kašlja, a pomaže im i kod spavanja. Kanadski istraživači su otkrili da med može ubiti bakterije koje uzrokuje sinusna infekcija. Potražite tamnije medove koji imaju više antioksidansa. Bebama mlađim od godine dana ne smije se davati nikakva vrsta meda.

med
Pileća juha

Osim što je dobra za naš organizam, istraživači sa Sveučilišta Nebraska otkrili su da je pileća juha ujedno i prastari lijek koji smanjuje upalu koja uzrokuje simptome prehlade.

juha
Odmor

Spavanje je čvrsto povezano s imunitetom. Stoga, kada vaša djeca imaju temperaturu ili gripu,najbolje ih je držati kod kuće, neka odmaraju na kauču i idu rano spavati. Dijete s običnom hunjavicom može i dalje nastaviti sa slobodnim aktivnostima.

odmor
Pića

Tekućina smiruje nadraženo i izgrebano grlo, sprječava hidrataciju i pročišćava sluznice. Naravno da ovdje ne dolaze u obzir hladna pića koja bi još više mogla pogoršati stanje.

pice
Dezinfekcija

Da bi bakterije ostale daleko nakon što je vaše dijete bilo bolesno, operite posteljinu i odjeću u toploj vodi, promijenite četkicu, posprejajte namještaj i tepihe sredstvom za dezinfekciju. Vlažne maramice koristite kako bi uništili štetočine s igračaka, kvaka, prekidača za svjetlo i drugih površina.

maramice

 

O nama Obitelj.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Required fields are marked *

*

Scroll To Top