Znate li....
Početna / Obitelj & Veze / Obiteljske večere

Obiteljske večere

4 savjeta kako ih poboljšati

Svi znamo kako nije lako postići da cijela obitelj bude za stolom u isto vrijeme, no istraživanja sve češće pokazuju da obiteljski obroci pomažu djeci biti bolji u školi i izbjegavati nepristojna ponašanja, a isto tako pomažu u sprečavanju pretilosti i poremećaja u prehrani. Pitate se kako da jedna vrlo zauzeta obitelj stvori zajedničku rutinu i ima zajednički obrok? Evo nekoliko ideja.

1. Nemojte da vam kuhanje postane stres zato što mislite da morate spremati ne znam kakve specijalitete. Neka obrok bude onaj lakši dio. Preko vikenda možete ispeći puricu ili hrskavu piletinu, a neće naškoditi ako je poslužite i početkom sljedećeg tjedna. Uz to napravite salatu, to vam može biti i doručak i večera. Ima toliko jela koje možete napraviti za 20 minuta nakon što dođete s posla. I vjerujte, ta jela mogu biti i ukusna i zdrava.

2. Angažirajte svoju djecu neka zajedno s vama isplaniraju meni, a ne bi bilo loše ni da odu s vama u trgovinu ili barem naprave popis namirnica koje treba kupiti. Netko neka radi prilog, netko glavno jelo, a netko postavi stol. Neka se svi uključe.

3. Razgovarajte s partnerom o tome da imate određeno vrijeme predviđeno za večeru i neka vam to bude prioritet. Stvorite određeni raspored pa iako je to samo nekoliko dana u tjednu, ali važno je da stvorite naviku i držite se tog. Svi imate neke obaveze, ali vjerujem da postoje dani kada ćete naći vremena sjesti zajedno, stoga zabilježite te dane u rasporedu.

4. I na kraju, isključite svu tehnologiju (TV, Internet) i razgovarajte međusobno. Cijela poanta obiteljske večere je da ste svi zajedno, a i to je prilika da svoju djecu upoznate još više i na taj način ćete znati kako provode svoje dane.

Obroci su jedini trenutak u danu kada obitelj ima priliku zajedno sjesti i malo pročavrljati. Tko bi to želio propustiti? Nitko. No ljudi su u današnje vrijeme toliko zauzeti da ne shvaćaju koliko je bitno posvetiti samo malo vremena svojoj obitelji. To je zaista odmor za živce.

 

 

O nama Viktoria Safranic

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Required fields are marked *

*

Scroll To Top