LJEŠNJAK TROKUTIĆI baš onakvi kakve su nam pravile naše bake i mame.
NADJEV – FILLING
– 300g lješnjaka – hazelnut
– 150g maslaca – butter
– 100g šećera – sugar
– 2 vanilin šećera – vanilla sugar
– 5 jušnih žlica mlijeka – milk
– 5 jušnih žlica džema – jam
Lagano kuhati mlijeko, šećer i maslac. Miješati na laganoj vatri dok se svi sastojci ne sjedine.Maknuti s vatre i dodati lješnjak. Dobro promiješati.
TIJESTO – DOUGH
– 250g brašna – flour
– žlica (čajna) praška za pecivo – baking powder
– 150g šećera
– sugar
– 2 jaja – eggs
– 70g maslaca – butter
Miksati jaja, šećer i dodati maslac. Sve dobro izmiksati i po malo dodati brašno pomiješano s praškom za pecivo. Zamijesiti mekše tijesto.Tijesto razvaljati i prebaciti u pleh za pečenje. Premazati tijesto džemom i nadjevom.Peći na 180C (u zagrijanu pećnicu) oko 20 minuta.Još vrući kolač rezati na trokutiće.Vrhove možete umočiti u otopljenu čokoladu. (200g)