Breaking News
Početna / Kuharica / Deserti / Lješnjak trokutići

Lješnjak trokutići

LJEŠNJAK TROKUTIĆI baš onakvi kakve su nam pravile naše bake i mame.

NADJEV – FILLING

– 300g lješnjaka – hazelnut

– 150g maslaca – butter

– 100g šećera – sugar

– 2 vanilin šećera – vanilla sugar

– 5 jušnih žlica mlijeka – milk

– 5 jušnih žlica džema – jam

Lagano kuhati mlijeko, šećer i maslac. Miješati na laganoj vatri dok se svi sastojci ne sjedine.Maknuti s vatre i dodati lješnjak. Dobro promiješati.

TIJESTO – DOUGH

– 250g brašna – flour

– žlica (čajna) praška za pecivo – baking powder

– 150g šećera

– sugar

– 2 jaja – eggs

– 70g maslaca – butter

Miksati jaja, šećer i dodati maslac. Sve dobro izmiksati i po malo dodati brašno pomiješano s praškom za pecivo. Zamijesiti mekše tijesto.Tijesto razvaljati i prebaciti u pleh za pečenje. Premazati tijesto džemom i nadjevom.Peći na 180C (u zagrijanu pećnicu) oko 20 minuta.Još vrući kolač rezati na trokutiće.Vrhove možete umočiti u otopljenu čokoladu. (200g)

Nađi nas i na Facebooku!

O nama Obitelj.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Required fields are marked *

*

Scroll To Top