Nedjelja , 3 prosinac 2023
Savjet:
Lionel Messi osvojio osmu zlatnu loptu

Lionel Messi osvojio osmu zlatnu loptu

Lionel Messi, argentinski nogometni virtuoz, osvojio je osmu Zlatnu loptu, prestižnu nagradu za najboljeg igrača svijeta, koju dodjeljuje France Football od 2007. godine. U ovoj iznimnoj konkurenciji, Messi se izdvojio pred Erlingom Haalandom i Kylianom Mbappeom.

U procesu glasovanja sudjelovali su novinari iz svake od 100 najbolje rangiranih zemalja prema FIFA-inoj ljestvici. Njihova zadaća bila je odabrati pet igrača te im dodijeliti bodove od jedan do pet.

Messi je ovu prestižnu nagradu osvojio zahvaljujući svojim izvanrednim dostignućima u prethodnoj sezoni. On je predvodio argentinsku reprezentaciju do naslova svjetskog prvaka na Svjetskom prvenstvu u Katru, postigavši sedam pogodaka i pruživši tri ključne asistencije.

Također je ostvario izvanredne rezultate u dresu Paris Saint-Germaina (PSG), gdje je u 41 nastupu u svim natjecanjima postigao 21 gol i omogućio 20 asistencija, čime je PSG odveo do osvajanja Ligue One.

S ovom osmom Zlatnom loptom, Lionel Messi je još više utemeljio svoj status kao jedan od najvećih nogometaša svih vremena, čime je postao rekorder u broju osvojenih nagrada.

Također, nominirani su bili i dva hrvatska nogometna velikana. Luka Modrić zauzeo je deseto mjesto u poretku najboljih svjetskih igrača, dok je mladi Joško Gvardiol impresivno stigao do 25. mjesta na ovoj prestižnoj listi. Ovo priznanje svjedoči o izvanrednoj kvaliteti i talentu hrvatskih igrača na globalnoj nogometnoj sceni.

Foto / screenshot

O nama Obitelj.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Required fields are marked *

*

Scroll To Top