Ponedjeljak , 25 rujan 2023
Savjet:
Lego predstavio figurice s invaliditetom

Lego predstavio figurice s invaliditetom

Izvor / https://hellomagazin.hr/

Lego je predstavio nove figurice, a s ciljem veće inkluzivnosti, predstavljene su i figurice s invaliditetom.

Lego nudi niz novih likova s invaliditetom kao dio općeg nastojanja za veću raznolikost unutar svoje linije igračaka.

Likovi uključuju osobe s Downovim sindromom, različitim oštećenjima ekstremiteta, anksioznošću, vitiligom i psa u invalidskim kolicima. Oni su dio Lego Friends kolekcije, detaljnijih i realističnijih Lego likova. U kolekciji su figurice različitih boja kože, kultura, fizičkih ili nevidljivih invaliditeta te neurodiverziteta.

S ciljem veće inkluzivnosti, Lego predstavio razne figurice!

“U Lego Groupu shvaćamo da djeca žele da likovi s kojima se susreću budu sličniji raznolikim osobnostima koje susreću u stvarnom životu”, rekla je Tracie Chiarella, voditeljica u Lego Groupi. “Neprestano razvijamo naše proizvode kako bi odražavali današnje društvo i zato smo ponosni što predstavljamo ovu potpuno novu generaciju Lego Friends”, izjavila je Tracie Chiarella.

Lego se pozvao na rezultate istraživanja koja su provedena prošle godine, a koja je obuhvatila više od 32 000 roditelja i 24 000 djece u dobi od 5 do 12 godina u 35 zemalja, a istraživanje je otkrilo “snažnu želju za većom zastupljenošću i više rasprava o raznolikosti”.

Konkretno, tvrtka je istaknula da je gotovo tri četvrtine ispitane djece reklo da nema dovoljno igračaka koje izgledaju poput njih.

Novi likovi dio su Lego Friends setova koji su trenutno dostupni, a također se pojavljuju u Lego Friends TV seriji na Lego YouTube kanalu.

O nama Obitelj.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Required fields are marked *

*

Scroll To Top