Limun raspucanci su savršen spoj osvježavajućeg okusa limuna i mekanih, prhkih keksića. Ovi kolači idealni su za ljubitelje citrusnih slastica i one koji žele nešto brzo i jednostavno pripremiti. Njihova karakteristična pukotina na površini daje im poseban šarm, dok ih šećer u prahu čini elegantnim i slatkim dodatkom svakom stolu.
Radim ih prvi put i okusom me podsjećaju na voćne napolitanke. Koji raspucanci su vam omiljeni?
RECEPT – RECIPE
– 2 jaja – eggs
– 180g šećera – sugar
– 55g maslaca – butter
– 35ml ulja – oil
– žlica ekstrakta od vanilije – vanilla extract
– korica i sok od jednog limuna – lemon zest and juice
– 345g brašna – flour
– 1 prašak za pecivo – baking powder
DODATNO:
– kristal šećer i šećer u prahu
Miksati jaja i šećer pa dodati maslac i ulje.
Miksati dok se smjesa ne poveže.Dodati vaniliju, sok i koricu limuna i postepeno dodavati brašno pomiješano s praškom za pecivo.Smjesu dobro povezati, pokriti plastičnom folijom i staviti u frižider nekoliko sati.Praviti kuglice te ih prvo uvaljati u kristal šećer pa u šećer u prahu.
Peći na 180 stupnjeva desetak minuta.
Nakon pečenja će biti mekani, ali moraju biti takvi – kasnije će se stvrdnuti.Moji raspucanci su bili po 20 grama i od ove smjese dobijete točno 36 komada.
Antonia Jagodić
