Četvrtak , 23 ožujak 2023
Savjet:
Kako se riješiti mrava u svom domu?

Kako se riješiti mrava u svom domu?

Mravi mogu brzo upasti u dom i brzo će se umnožiti ako pronađu izvor hrane. Srećom, ne morate zvati istrebljivača da biste se riješili mrava. Isprobajte ovih šest jeftinih i prirodnih lijekova za uklanjanje mrava iz vašeg doma.

Obrišite radne ploče, ormariće i sva druga mjesta na kojima ste uočili mrave mješavinom 50-50 bijelog octa i vode. Ponavljajte postupak tijekom dana kako biste održali učinkovitost. Osim što tjera mrave, ocat ima mnoge iznenađujuće namjene, uključujući i višenamjensko sredstvo za čišćenje.

Zašto ovo funkcionira: Mravi mrze miris octa, a ocat može ukloniti tragove mirisa koje koriste za kretanje. Promatrajte mrave neko vrijeme i vidjet ćete da svi slijede isti put ui iz vašeg kuća. Ako uklonite mirisne tragove mrava, to će vam dati ozbiljnu prednost u borbi.

Nacrtajte crtu kredom ispred mjesta gdje su mravi

ulazeći u vaš dom. Djelovat će kao barijera koju neće prijeći. Povremeno osvježite svoju liniju kredom kako bi nastavila djelovati.

Zašto ovo radi: Nitko nije siguran. Neki ljudi misle da je to zato što mravi ne vole kalcijev karbonat u kredi. Drugi misle da je to zato što linija kredom prekida njihove mirisne tragove. Bez obzira na razlog, čini se da djeluje. Pomiješajte čajnu žličicu boraksa i 5 ml sirupa ili želea (boraks i šećer također djeluju). Zatim stavite smjesu na mjesto gdje će je pronaći mravi. Ako imate malu djecu ili kućne ljubimce, svakako ga stavite izvan njihova dohvata. Možda je prirodno, ali je još uvijek otrovno.

Zašto ovo djeluje: nakon što se konzumira, boraks je sporodjelujući otrov koji oštećuje probavni sustav mrava i prenosi se na veću populaciju što rezultira smrću. Pospite cimetom, metvicom, čili paprom, crnim paprom, kajenskim paprom, klinčićima ili češnjakom u području gdje ste vidjeli mrave. Zatim na isti način postupite s temeljima svoje kuće. Stavljanje lovorovog lista u ormare, ladice i posude također može pomoći u odvraćanju mrava.

Određena eterična ulja također su se pokazala učinkovitima protiv mrava. Stavite nekoliko kapi ulja paprene metvice, citrusa, eukaliptusa ili cimeta na vatu. Zatim ih zalijepite na problematična područja. Zamijenite ih kako miris nestane.Zašto ovo djeluje: Mnoge biljke — uključujući i one navedene — ispuštaju jak miris za tjeranje mrava i drugih insekata u divljini, a jednako dobro djeluju i u vašem domu. Ako imate kućne ljubimce ili malu djecu, koristite nešto drugo osim paprike. Kapsaicin u papričicama može iritirati sluznicu.Eterična ulja također treba držati izvan dohvata djece i kućnih ljubimaca. Jeste li kavopija? Ako je tako, steknite naviku posipati iskorišteni talog kave po vrtu i oko kuće.

Zašto ovo djeluje: Mrave odbija miris taloga kave. Zbog toga je talog izvrstan oblik kontrole štetočina. Budući da je talog od kave pun minerala poput kalija, fosfora i magnezija, odličan je i za tlo u vašem vrtu. Ostavite kore krastavaca ili citrusa na područjima poznatim mravama aktivnost kako bi ih poslali na put.

Zašto ovo djeluje: pokazalo se da kore citrusa pokazuju protugljivično djelovanje, stoga inhibiraju rast jednog od glavnih izvora hrane za mrave.Ako se borite s mravima u kuhinji ili kupaonici, prijeđite na sredstva za čišćenje s mirisom limuna i limete. Za najbolje rezultate potražite proizvode koji su namirisani pravim uljima citrusa. Sintetički mirisi neće imati učinak koji tražite.​

foto/screenshot

O nama Obitelj.hr

One comment

  1. Jedno vreme, imala sam baš mnogo problema sa mravima. Čini mi se da nema šta nisam probala, i sve je nekako bilo kratkog daha. Nestanu, pa se ponovo pojave. Na kraju sam morala da pozovem profesionalce, i ‘eko end’ mi je rešio problem. A zaista je bilo strašno. Taman pomislim – gotovo je, onda mi zid u kuhinji pocrni. Uh, ne ponovilo se!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Required fields are marked *

*

Scroll To Top