Breaking News
Početna / Obitelj & Veze / Kako naći pravu dadilju?

Kako naći pravu dadilju?

Pronalazak odgovarajuće dadilje za dijete može biti iznimno stresno iskustvo. Ostavljati tako dragocjeno biće u ruke stranca nikad nije lako, ali se zato treba dobro pripremiti i biti oprezan:

 

 

Agencija za dadilje

 

Razmislite o kontaktiranju agencije za dadilje. Svakako tražite preporuke i za svaku dadilju koju vam preporuče kao kandidata zamolite da dodatno na upoznavanje ponese životopis, preporuke i obavezno potvrdu o nekažnjavanju.

 

 

Intervju

 

Obavezno intervjuirajte kandidate temeljito. Postavljajte im specifična pitanja koja se povezuju s vašom obitelji. Saznajte kakve su obaveze imali na prethodnim čuvanjima te što su sve spremni činiti. Govorite o svojim načinima odgajanja djeteta i provjerite slaže li se i potencijalna dadilja s tim.

Iskustvo je bitno

 

Uzmite u obzir prethodno iskustvo kandidata. Je li ta osoba zbilja bila plaćena za brigu o djetetu? Idealna dadilja trebala bi imati barem jednu godinu staža plaćenog čuvanja djece kako bi stekla potrebno iskustvo. Idealni kandidati bi bili učitelji, odgajatelji, voditelji dječjih kampova ili baš profesionalne dadilje.

 

 

Preporuke

 

Provjerite barem tri preporuke. One ne bi smjele biti od prijatelja i obitelji kandidata, već od stranih klijenata koji su ih ozbiljno zaposlili. Ako kandidat nema nikakvih preporuka, to je veliki znak STOP. Pri pregledu preporuka budite pametni. Mislite poput detektiva i ne dajte informacije unaprijed. Zamolite osobu koja je napisala preporuku da vam da radno vrijeme i godine djece kako biste provjerili točnost navoda.

Školovanje

 

Uzmite u obzir školovanje kandidata i potvrdite da je on upravo to što vam treba. Mnoge agencije traže visoku stručnu spremu i diplome, ali ne škodi provjeriti. Idealno bi bilo da kandidat ima završen odgojni smjer ili nešto vezano s poslom za koji se kod vas prijavljuje.
Položena prva pomoć

 

Što bi kandidat učinio u slučaju nezgode? Svakako uzmite osobu s potvrdom o završenom tečaju prve pomoći!

Instinkt

 

Ukoliko imate osjećaj da vam osoba ne paše, vjerujte sami sebi i potražite dalje. Nemojte dozvoliti da vaše dijete prepustite u ruke strancu kojem ne vjerujete. Nikako!

Probni rok

 

Dogovorite s kandidatom plaćeni probni rok od dva tjedna. Pokušajte što više vremena nadzirati ponašanje sa djetetom i nemojte zaboraviti uputiti dadilju u njene / njegove obaveze.

 

Prije nego zaposlite kandidata, poželjno je utvrditi što od njega očekujete. Svakako napomenite koje su njegove dužnosti te ako u posao ubrajate i dodatne usluge ( kuhanje, spremanje, peglanje ) te važnost posjedovanja vozačke dozvole.

O nama Obitelj.hr

6 komentara

  1. Ovo je dobar tekst,jer dosta ljudi nema baka servis.I sama majka trogodišnjaka,jako mi ga je teško ostaviti nepoznatim osobama na čuvanje.Ali ponekad zbilja nemam izbora.U današnje vrijeme treba se sve provjeriti.Čak i poslodavca 😉

  2. Ovo je težak zadatak za roditelje jer nikome nije lako ostaviti dijete na čuvanje drugoj osobi. Ja bih se uvijek opredjelila za poznatu osobu ili s preporukom prijatelja i obitelji.

  3. I sama sam nakon završetka škole bila teta cuvalica. Rekla bi da je bitno upoznati osobu,upoznati ju s djecom i pustiti da se naviknu jedni na druge. Isto tako smatram da bi teta smjela poseban odnos s djexomni da se njezin autoritet nebu smio narusavat.

  4. Zapravo i ne.. Dobro, nećeš možda gledati ako netko ima prekršaj zbog nečeg sitnog.. Ali naravno da nećeš zaposlit osobu koja ima 17 prekršaja zbog pušenja trave, vožnje u pijanom stanju ili nečeg goreg..

  5. Zaš potvrdu o nekažnjavanju?? ne misliš da malo pretjeruješ, Sanja?

  6. Radim kao teta čuvalica povremeno s klincima u kvartu, i kad ih vodim u park volim ćaskati sa drugim dadiljama.. Pa mi ni jedna od ovih stavki nije učestala, ali super – dakako da se za sve treba raspitati i biti jako oprezan koga puštate u kuću, a kamoli k djeci. Dodala bi još eventualno za svaki slučaj i potvrdu o nekažnjavanju.. Za duševni mir 🙂

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Required fields are marked *

*

Scroll To Top