Breaking News
Početna / Događanja / Vijesti / Zanimljivosti / Jeste li znali? Fascinantne činjenice o Vinkovcima….

Jeste li znali? Fascinantne činjenice o Vinkovcima….

Jeste li znali da se Hrvatska može pohvaliti jednim od najstarijih gradova u Europi?

Grad Vinkovci, smješten u istočnom dijelu Hrvatske, neprekidno je naseljen više od 8.000 godina. Ovo područje bilo je naseljeno još u doba neolitika, a kroz povijest je bilo značajno rimsko naselje poznato pod imenom Colonia Aurelia Cibalae.

Danas, Vinkovci su poznati po svojoj bogatoj povijesti i kulturi, a svake godine u rujnu domaćin su manifestacije Vinkovačke jeseni, koja slavi tradiciju, folklor i običaje ovog kraja. Tijekom manifestacije, posjetitelji mogu uživati u raznim kulturnim događanjima, poput koncerata, izložbi i tradicionalnih plesova, što dodatno naglašava bogato nasljeđe ovog fascinantnog grada.

Uz to, Vinkovci su poznati i po arheološkim nalazištima koja svjedoče o njegovoj dugoj povijesti. Jedno od najznačajnijih otkrića je Vučedolska kultura, koja je ostavila iza sebe brojne artefakte i dokaze o naprednoj civilizaciji koja je ovdje cvjetala prije više tisuća godina. Ova kultura bila je poznata po svojoj keramici, metalurgiji i specifičnom načinu života, što danas privlači mnoge arheologe i turiste u Vinkovce.

Ako ste ljubitelj povijesti i kulture, Vinkovci su svakako mjesto koje vrijedi posjetiti. Ovdje možete osjetiti duh prošlih vremena i doživjeti bogatstvo hrvatske baštine na jedinstven način.

Foto / Martina Dragičević

O nama Obitelj.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Required fields are marked *

*

Scroll To Top