Znate li....
Početna / Događanja / “Iza Diska: Priča o Strasti, Trudu i Snazi – Mia Mesić”

“Iza Diska: Priča o Strasti, Trudu i Snazi – Mia Mesić”

Imali smo zadovoljstvo upoznati Miu Mesić iz Kutine, talentiranu sportašicu koja svojom predanošću i trudom osvaja sportske terene.

Mia, s 16 godina, neumorno se bavi bacanjem diska u klubu HAAK Mladost iz Zagreba, najstarijem i najuspješnijem klubu u Hrvatskoj.

Njezina strast prema sportu težište je njezinog života, a njezini rezultati svjedoče o predanosti i talentu.

Upoznajmo Miu :

1.Napiši mi nešto o sebi i svom klubu ?

Ja sam Mia Mesić. Imam 16 godina i živim u Kutini. Idem u opću gimnaziju te se uz školu bavim i bacanjem diska. Treniram u klubu HAAK Mladost koji je najstariji i najuspješniji klub u hrvatskoj.

2.Kako si se počela baviti sa bacanjem diska i što te privlači u tom sportu?

Kao mala sam stalno na televiziji gledala bacanje diska i to mi je izgledalo kao zanimljiv sport ali sam tada još trenirala rukomet pa nisam htjela mijenjati sport. Međutim, moj tata mi je počeo govoriti kako imam jako dobre predispozicije za bacanje diska te sam odlučila otići na jedan trening i onda sam shvatila da je to sport kojim se želim baviti. Najviše me privuklo to što je individualan sport i što ja sama utječem na svoj rezultat.

3.Kako izgledaju tvoje tipične pripreme za natjecanja u bacanju diska?

Prije natjecanja se naravno dobro zagrijem i volim raditi istrčavanja i sprintove prije ili tijekom natjecanja kako bi se malo “oživila”.

4.Koja je tvoja najveća sportsko postignuće u karijeri i kako si se osjećala kada si ih ostvarila?

Najveće postignuće mi je kada sam na prvenstvu hrvatske bacila svoj osobni rekord 39,65m na kojem sam i osvojila drugo mjesto.

5.Kako se nosiš s izazovima i preprekama koje se javljaju tijekom treninga i natjecanja?

Kada nešto ne ide kako treba uvijek se pokušam smiriti i nikad nedam da me nešto obeshrabri već nastavim dalje i pokušavam biti još bolja.

6.Kako tvoj trener Mihovil Rendulić utječe na napredak i tvoj razvoj u sportu?

Moj trener utječe na moj napredak tako da me upozori na sve moje greške i kaže mi kako ih trebam ispraviti te kada je predamnom neki izazov on me uvijek motivira i neda mi da se obeshrabrim.

7.Koji su tvoji dugoročni sportski ciljevi u bacanju diska?

Dugoročni sportski cilj mi je što više se truditi i davati u bacanje diska pa se nadam da će s time i rezultati biti sve bolji i bolji.

8.Kako se pripremaš za važna natjecanja i kako kontroliraš svoje mentalno stanje tijekom takvih događaja?

Za važna natjecanja se pripremam svakodnevnim treninzima, a što se tiče mentalnog stanja tijekom natjecanja, većinom je prisutna neka mala trema ali je pokušavam suzbiti i razmišljati samo o tome što moram napraviti kako bi disk letio što dalje.

9.Koja je tvoja najveća motivacija u sportu i kako se nosiš s motivacijskim izazovima?

Najviše me motiviraju moji ciljevi koje si postavim u tim trenutcima. S vremena na vrijeme mi motivacija padne i ne bude mi lako, ali nikad nedam da me to obuzme već se što prije pokušam ponovno motivirati, a i u tim situacijama mi i roditelji puno pomognu.

10.Kako se osjećaš kada postigneš osobni rekord ili ispuniš postavljeni cilj?

Osjećam se sretno i ispunjeno i još više motivirano za daljnjim radom jer znam da mi se trud isplatio.

11.Koje su tvoje želje i ambicije u vezi s bacanjem diska u budućnosti?

Pa definitivno se želim još dugi niz godina baviti bacanjem diska, a neka moja želja je nastupiti za reprezentaciju.

Mia Mesić, mlada atletičarka s velikim snovima i još većim potencijalom, predstavlja uzor mladima i inspiraciju svima koji slijede svoje strasti. Njezin trud, motivacija i upornost ključni su faktori njezinog uspjeha, a njezini ciljevi, poput nastupa za reprezentaciju, samo su početak njezine iznimne sportske priče. Svojim primjerom, Mia potiče nas da vjerujemo u svoje snove i radimo predano kako bismo ih ostvarili.

Foto / Privatni album / Promo

O nama Obitelj.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Required fields are marked *

*

Scroll To Top