Srijeda , 6 prosinac 2023
Savjet:
HNK u Šibeniku – nominacije za Nagradu hrvatskog glumišta 2023.

HNK u Šibeniku – nominacije za Nagradu hrvatskog glumišta 2023.

Objavljene su nominacije za ovogodišnju, 31. dodjelu Nagrade hrvatskog glumišta, a predstava „Dražen“ u koprodukciji HNK u Šibeniku i Kazališta Trešnja ima čak dvije nominacije!

Nominacije za Nagradu su u kategorijama:

1. Za najbolju lutkarsku predstavu ili predstavu za djecu i mlade – DRAMA „Dražen“ Paška Vukasovića i Ivane Vuković u režiji Paška Vukasovića i koprodukciji Hrvatskog narodnog kazališta u Šibeniku i Gradskog kazališta Trešnja iz Zagreba.

2. Za najbolja glumačka ostvarenja u lutkarskim predstavama ili predstavama za djecu i mlade – Muška uloga Toni Kukuljica za ulogu Dražena u predstavi „Dražen“ Paška Vukasovića i Ivane Vuković u režiji Paška Vukasovića i koprodukciji Hrvatskog narodnog kazališta u Šibeniku i Gradskog kazališta Trešnja iz Zagreba.

Nagrada za najbolja umjetnička ostvarenja na području drame, TV i radio drame, opere, operete/mjuzikla i baleta u 29 kategorija svečano će se dodijeliti u petak, 24. studenog u Hrvatskom narodnom kazalištu u Zagrebu s izravnim prijenosom na 1. i 3. programu HRT-a.

„Dražena“ je šibenska publika imala priliku premijerno gledati na zatvaranju 63. Međunarodnog dječjeg festivala u Šibeniku, 8. srpnja 2023., a nakon zagrebačke premijere, koja se održala na Draženov rođendan, 22. listopada 2023. godine, Naš mali se uskoro vraća kući, na scenu HNK u Šibeniku.

Promo

O nama Obitelj.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Required fields are marked *

*

Scroll To Top