Znate li....
Početna / Vaš kutak / Kolumne / Estetska medicina: Nove perspektive i ključna saznanja

Estetska medicina: Nove perspektive i ključna saznanja

Kolumna: Dr.Biljana Jordanova

Usavršavanje i stjecanje novih znanja i vještina je dio mog profesionalnog svemira. Bez toga nema rasta i napredovanja. Prošli vikend u Beogradu imala sam priliku biti gost na “Teoxane Academy Day” u organizaciji internacionalne kompanije Teoxane koja je uz to slavila i 20 godina svojega postojanja.

Estetska medicina je grana koja se razvija i raste velikom brzinom u posljednjih 10 godina i upravo iz tih razloga je važno biti “u toku”.Ono sto me iznimno veseli je to, da se sve više stavlja težište na prirodan, elegantan izgled i da je doba prenaglašenih usana i jagodica polako stvar prošlosti.

S druge strane, sve više muškaraca ulaže u njegu svoje kože i pristaju na suptilne korekcije kako bi održali svjež i odmoran izgled. Zahvat koji i dalje budi najveći interes kod njih je definiranje snažne, muške čeljusti dok su žene više sklone “full face approachu” ili u prijevodu, svugdje po malo pa da se ne primijeti 😉.

Dio predavanja je bio posvećen i rješavanju komplikacija, što mislim da je jednako bitno, ako ne i bitnije, od samog “bockanja”. Jer ako se dogodi neželjena reakcija, nauči reagirati.

Imala sam tu sreću da je jedan od predavača bio i moj prvi mentor dr. Lee Walker, koji me je prije nekoliko godina nesebično naučio kako tretirati estetskog pacijenta i koji to i dan danas čini te mi je od samih početaka visoko podigao ljestvicu kako estetska medicina i pristup svemu treba izgledati. A njegova rečenica “Biljana, there are no stupid questions, only the ones that stay in your head” mi je dala poticaj da budem uporna i postavljam milijun pitanja jer tako se uči.

Većina strahova prema estetici ide zbog manjka informacija, pa zato, neki moj savjet za kraj, samo pitajte 😊

Info :

https://instagram.com/dr_biljana_

https://www.facebook.com/biljana.

O nama Obitelj.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Required fields are marked *

*

Scroll To Top