Savjet:
Delegacija HNS-a i Vatrenih u Vukovaru

Delegacija HNS-a i Vatrenih u Vukovaru

Delegacija Hrvatskog nogometnog saveza i hrvatske nogometne reprezentacije danas je u Vukovaru odala počast žrtvama iz Domovinskog rata, a uoči obilježavanja Dana sjećanja 18. studenoga.

Hrvatska za dva dana obilježava Dan sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje, a tim povodom danas je u Vukovaru boravila delegacija Hrvatskog nogometnog saveza i hrvatske nogometne reprezentacije.

Predsjednik HNS-a Marijan Kustić, tehnički direktor Stipe Pletikosa, trener reprezentacije Ivica Olić, dokapetan Domagoj Vida i predsjednik ŽNS-a Vukovarsko-srijemske županije Josip Kuterovac položili su vijenac i zapalili svijeće prvo kod središnjeg spomen obilježja na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata u Vukovaru, a potom i na masovnoj grobnici na Ovčari.

“Tuga i bol, ponos i zahvalnost – to su emocije koje čovjeka obuzmu kada dođe u Vukovar i prisjeti se žrtve koju su ovaj grad, kao i mnoga druga mjesta u Hrvatskoj, podnijeli u stvaranju naše domovine. Ponosni smo što je nogometna reprezentacija kroz svoje uspjehe predstavila cijelom svijetu jednu mladu, hrabru i talentiranu državu, no svjesni smo da nje ne bi bilo bez ljudi kojima ovih dana odajemo počast. Oni su, sa svim braniteljima, temelj naše države i svakog našeg uspjeha, te im na tome vječna hvala. Duboko se nadam i vjerujem da će naša reprezentacija u subotu, kada obilježavamo svoj najemotivniji državni praznik, dati cijelom narodu jedan dodatan razlog za ponos”, izjavio je predsjednik HNS-a Marijan Kustić.

18. studenoga prisjećamo se dana kada je 1991. godine slomljena herojska obrana Vukovara, a istodobno je počinjen pokolj u Škabrnji, a svoje su junaštvo iskazali i branitelji Saborskoga, Slunja, Cetingrada te Rakovice.

Foto / Drago Sopta

Izvor / https://hns.family/

O nama Obitelj.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Required fields are marked *

*

Scroll To Top