Znate li....
Početna / Lifestile / Kvalitetna veza u 10 koraka

Kvalitetna veza u 10 koraka

1. Slušajte s razumijevanjem

Bilo da se radi o problemu, dobroj vijesti ili nečem uobičajenom, potrudite se biti koncentrirani na ono što vam partner govori. Stavite se u njegovu poziciju i pokušajte ga razumijeti što je bolje moguće. Slušanjem bolje upoznajemo partnera, te jačamo povezanost.

veza1

2. Budite podrška

Podržite i ohrabrujte partnera u njemu bitnim stvarima. Budite mu oslonac i pokažite da vjerujete u njega. Partner će to znati cijeniti, bilo da se radi o postizanju ciljeva ili o nekoj težoj životnoj situaciji. Pružanjem podrške jačamo povjerenje u vezi.

veza2

3. Održite dobru komunikaciju

Dobra komunikacija je jako bitna u vezi jer je time jačamo. Doznajemo što partneru paše ili ne paše i samim time znamo kako se postaviti u određenim situacijama. Također je bitno ako dođe do svađe da ona bude mirna, konstruktivna i s ciljem rješavanja problema uz međusobno poštivanje i uvažavanje.

veza3

4. Sjetite se sitnica koje život znače

Nazovite partnera i pustite mu vašu pjesmu, ostavite mu čokoladu na jastuku, poklonite cvijet…nikad nemojte zaboraviti sitnice koje će vašem partneru dati do znanja da vam je stalo i da mislite na njega.

veza4

5. Recite ne monotoniji

Koliko god bilo teško u današnje vrijeme oduprijeti se rutini, ne dopustite da vaša veza postane takva. Sjetite se efekta iznenađenje i odvedite partnera na mjesto gdje ste se upoznali, umjesto u kući večerajte negdje uz more, otiđite na koncert, budite spontani, napravite nešto neuobičajeno…Pustite mašti na volju.

veza10

6. Planirajte zajedno

Nađite zajedničke aktivnosti, hobije, stvari koje vas oboje vesele. Pričajte o vašim željama i snovima, stvarajte planove i zajedničkim snagama gradite vašu budućnost, život i svakodnevnicu.

veza5
7. Ulažite u vašu vezu

U vezi je bitno da se nikada ne prestanete truditi. Ulažite u vezu i u sebe same. To što je prošlo puno vremena otkad ste skupa ne znači da se trebate potpuno opustiti. Sjetite se kako ste na početku pazili jeste li obrijani, da li imate pravi parfem, da li vam je odjeća u skladu. Zadržite to ponašanje s početka veze i pokažite partneru da je vrijedan truda i da vam je bitno njegovo mišljenje.

veza6

8. Stvorite zajedničke običaje/navike

Znate onaj osjećaj kad odete negdje pa vam nedostaje ona prva jutarnja kava s partnerom, kad na radiju čujete pjesmu kojoj se skupa smijete ili kad vidite djecu u parku kako se dodavaju istom loptom s kakvom vi subotom igrate nogomet. Bitno je da vi i vaš partner stvorite nešto što je samo vaše, neko vaše vrijeme, naviku, smiješnu pjesmu ili dan u mjesecu.

veza7

9. Pokažite interes

Vaš partner je zaljubljenik u ptice, poeziju ili hokej, nešto što vas niti malo ne zanima i to smatrate jednom od najdosadnijih stvari na svijetu bez obzira koliko ih vaš partner voli. Neće vas ubiti ako pokažete interes, što ne znači da se morate potpuno udubiti u nešto što vas ne zanima. Jednostavno dajte partneru do znanja da prihvaćate njegove interese, možda nešto i naučite.

veza8

10. Ne zaboravite na sebe

To što s nekim živite, spavate i jedete ne znači da se trebate izolirati od ostatka svijeta i svo vaše vrijeme provoditi samo s jednom osobom. Pustite da traje život koji ste imali prije veze i nemojte zanemariti vaše prijatelje i hobije. Partner bi trebao dodatno obogatiti vaš život i učiniti ga potpunijim.

veza9

Autor: A.G.

O nama Obitelj.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Required fields are marked *

*

Scroll To Top