– Ovo je prvi put da pravim ovu tortu i viđala sam ju svagdje i ne znam zašto sam do sada čekala.Kremasta, brzo gotova i s jednostavnim sastojcima. Taman po mom guštu. Pošto sam velika obožavateljica kokosa – ova torta me osvojila na prvu.
Jeste li probali Pijesak tortu i kako vam se sviđa?

RECEPT – RECIPE
– 1 litra mlijeka – milk
– 4 pudinga od vanilije – vanilla puding
– 250g šećera – sugar
– 200g maslaca – butter
– 150g mljevenog keksa – ground petit beurre
– 120g kokosa – coconut flour
– 170g mljevenih oraha – ground walnuts
-šlag za dekoraciju – whipping cream
Od litre mlijeka oduzeti nekih 200ml i umiješati puding od vanilije i šećer.Ostatak mlijeka staviti da zakuha. Kad je zakuhalo umiješati smjesu s pudingom te skuhati puding.Pudding ohladiti i dodati maslac.Smjesu podijeliti na tri dijela.U jedan dio dodati kokos, u drugi mljeveni keks i u treći dio dodati mljevene orange.
Smjesu utisnuti u kalup od 20 centimetara redom:
– krema s keksom
– krema s kokosom
– krema s orasima
– šlag kao dekoracija po želji
Pijesak tortu možete posuti mljevenim keksom, orasima ili kokosom ili svime zajedno.
Dobro ohladite i uživajte.

Antonia Jagodić