Znate li....
Početna / Moj dom / Osam stvari za svaku spavaću sobu

Osam stvari za svaku spavaću sobu

1.  Udoban tepih

1

Ništa ne može toliko uništiti dobar početak dana kao prvi korak na ledeni betonski pod. Učinite uslugu sami sebi i neka upravo taj prvi korak bude na nešto nježno, ugodno i mekano. Imate već tepih u sobi ali nije dosta? Razmislite o stavljanju manjeg tepihića kraj kreveta, kao na fotografiji.

2.  Tema

ED0610_WHEALON-10

To je prva stvar o kojoj će dijete razmišljati kad uređuje svoju sobu, ali odrasli često odmahuju tu ideju dok vizualiziraju. Ne kažemo da nasred sobe mora visiti ogromni Spiderman ili plišana Hello Kitty, ali da je tema potrebna – je. U ovoj sobi na fotografiji korištene su bijele pruge kako bi se stvorio osjećaj dosljednosti, ali i šarma. Ako ih pogledate malo bolje, one nisu sve iste širine, boje pa čak ni smjera: To je ono što ih ne čini dosadnima.

3. Nekoliko ukrasnih jastuka

3

Kako odrediti točan broj, tu nema nekog pravila. Pokušajte ne natrpati krevet jer ćete ih morati svaki dan sklanjati i vraćati. Prosjek je do šest komada, po tri sa svake strane kreveta.

4. Mjesto za sjedenje, a da nije krevet

Deal NJ Showhouse, Designer: Robert Passal   May 2011

Ova soba na fotografiji ima više mjesta za sjesti. Takvo mjesto praktično je ako želite čitati a ne se boriti s porivomda usput sklopite oči i malo odmorite. Super je i za odlaganje cipela, ili ako odlučite uvesti kompjuter u spavaću sobu, možete provjeriti mailove a da ne kvarite leđa neudobnim pozicijama na krevetu.

5. Bez računala i tehnologije u vidnom polju

5

Spavaća soba služi za spavanje, te stručnjaci ne preporučuju tehnologiju u takvoj sobi. Također, to vrijedi i za televiziju; Držat će vas budnima duže nego inače i ometati san.

6. Kolekcija stvari koje volite

6

Ne trebate trpati ladice i sobu kao što se vidi na fotografiji, ali mali dio sobe natrpan dragim uspomenama može biti velika utjeha. Također, svi imamo stvari za koje ne postoji striktno mjesto stajanja, pa je ovo odlična ideja za tako nešto.

7. Udoban madrac

8

Možete imati prepunu sobu detalja i famozno uređenu, ali uzalud ako nemate dobar madrac. Na koncu, bez kvalitetnog sna ne možete ni cijeniti lijepo uređenu sobu. Madrac nije jeftina investicija, ali isplati se.

8. Fotografije – ali ne obiteljske

9

Poželjno je imati mnogo fotografija obitelji i prijatelja u domu, ako je to vaš đir, no najbolje za spavaću sobu je imatiumjetnost koja vas ne opterećuje emocionalno. Elegantne i smirujuće fotografije kao ove na slici pobuđuju radost, ali vas neće držati budnima i tjerati na razmišljanje kao što bi to činile fotografije određenih članova obitelji.

O nama Obitelj.hr

One comment

  1. Ovo su spavaće sobe mojih snova! Najbitnije je da su boje svijetle i da ima puno prozora. Obožavam velike i prostrane interijere.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Required fields are marked *

*

Scroll To Top