Ponavljam prošlogodišnji video za ovaj hit, a to su kesten kolačići bez pečenja, brzo gotovi, tope se u ustima.
Morate ih probati.
RECEPT – RECIPE
– 125g maslaca – butter
– 120g šećera u prahu – powdered sugar
– 250g kesten pirea – chestnut purree
– 320g oraha ili lješnjaka – walnut or hazelnut
Za glazuru:
150g čokolade otopiti s 3 žlice ulja
Miksati šećer i maslac, dodati kesten pire i na kraju orah ili lješnjak.Tijesto staviti u zamrzivač na sat vremena.Praviti oblik kestena tako što na sredini napravite rupu i povučete lagano u slovo V da dobije oblik kestena.Napravljene kekse staviti u zamrzivač na sat vremena.Za to vrijeme otopiti čokoladu i umakati keksiće u čokoladu.Mogu se praviti i u obliku kuglica, ali meni su ovako draži.Izgledom baš podsjećaju na kestenčiće.
Antonia Jagodić