Breaking News
Početna / Moj dom / Kako skinuti tapete sa zidova

Kako skinuti tapete sa zidova

Upravo ste se uselili u novi dom i strašne su vam tapete ili jednostavno želite osvježiti svoj dom novim idejama i dizajnom?
Riješite se starih tapeta u tri poteza!

 

Prije nego krenete u pripremu za dekoriranje, najbolje je odmaknuti što više stvari iz sobe. Sve objekte koji trebaju ostati u sobi pomaknite prema sredini prostorije i pokrijte starim plahtama ili najlonom. Istom metodom možete zaštititi i podove.

Mudro je i namočiti zidni papir s vrćom vodom, jer se tako on lakše skida.

 

 

Savjet: Koristite skidač zidnih tapeta: Može se kupiti u većim centrima, jako je praktičan i nije potrebno namakanje vrućom vodom i parom.

image

 

Prvi korak

U kantu vode stavite vruću vodu, te dodajte tekući deterdžent. Kružnim potezima natapajte tapete.

 

image
Drugi korak
Namočite sa smjesom vode i deterdženta veću površinu odjednom, i pustite da se upije barem pet minuta. Zatim krenite od rubova i polako odvajajte rubove sa oštrim nožem za skidanje tapeta. Trebale bi se skidati lako i u velikim dijelovima. Ukoliko se ni nakon što ste ih pustili da se natapaju tapete ne skinu, razmislite o parnom skidaču tapeta.

 

image

Treći korak

Držite nož za skidanje tapeta na dnu minutu dok se papir oko noža ne napuhne od vode. Lagano zasjecite iz donjeg kuta prema gore i vucite cijelu površinu polako da se skine u jednom komadu. Ukoliko nemate vremena, živaca i strpljenja, možete luđački vrtjeti nožem i trgati centimetar po centimetar, ali ovo je u konačnici ipak brže i jednostavnije rješenje.

 

 

O nama Obitelj.hr

One comment

  1. To me čeka uskoro, vidla sam u Bauhausu neki parni skidač.. jel probao netko možda?

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Required fields are marked *

*

Scroll To Top