Savjet:
Kako odabrati igračke i žvakalice za pse

Kako odabrati igračke i žvakalice za pse

Psi obožavaju žvakati. Iako im je to dobra zabava, pomaže i očuvati zube zdravima i jača vilicu. Za štence kojima rastu zubići igračke za žvakanje mogu pomoći da ih zubno meso manje boli. No, koje su igrače sigurne za pse? Donosimo mali vodič za pravi odabir!

Koja je vrsta psa vaš mezimac?
Promatrajte svog psa kako se igra s novom igračkom i kako se ponaša. Spada li vaš pas u jednu od ovih kategorija?
 

Tajni agent
Onog momenta kad pred njih stavite lopticu, njihova je životna misija spasiti čovječanstvo od te strašne napasti i uništiti je. Agenti naprednih činova znaju čak i pokušati pojesti dijelove, da se slučajno loptica ne bi sama sastavila i ponovila pokušaj invazije.

Usisavač
Ovi psi pravi su prijenosni usisavači. Sad vidite lopticu, sad ne. Isto vrijedi i za poslastice i ostatke ručka. Prirodno okruženje im je uglavnom kuhinja ili stol gdje ljudi jedu. Vole sve nadgledati i motriti, a nekad ih se može naći i u preventivnim izvidnicama navedenih mjesta.

Sigurne žvakalice i igračke za pse

Kad kupujemo igraču za psa, bitno je paziti da nije napravljena od materijala koju će oni pregristi ( i možda pojesti! ) ali i da nije previse tvrda za zube. Ovo je neko univerzalno pravilo za odabir igračke.

Čvrste gumene igračke
Šuplje gumene opcije odličan su izbor jer se u njih mogu staviti poslastice što je odličan izbor i vremenski može okupirati psa ako radite od kuće ili vam samo treba malo mira – mi to u potpunosti razumijemo, vjerujte nam!
Važno je samo pripaziti da je loptica odgovarajuće veličine za vrstu psa.

Igračke s konopom

Ako je vaš pas tajni agent, pripazite da ne razgrizu konop do te mjere da se špagice odvežu jer ih je jako lako iščupati i pojesti.

Čvršće plišane igračke
Ovaj tip igračkica nažalost ne prolazi kod tajnih agenata. Ako imate usisavača, pripazite kad se igra da ne pregrize igračku i pojede punjenje, a važno je i da su dobro zašiveni bilo kakvi plastični dijelovi poput očiju, zvončića ili trakica.

Teniske loptice
Dobar su izbor za većinu usisavača ali treba pripaziti na tajne agente, koji mogu brzo razgristi lopticu i progutati dijelove.
Previše žvakanja loptica također može oštetiti pseće zube.


Igračke / žvakalice koje bi trebalo izbjegavati

Žvakalice tipa svinjskih ušiju i sušene kože mogu uzrukovati probleme sa želucem a i kalorijski su značajne. Usisavači bi ih svakako trebali izbjegavati – mogu se lako zagušiti na komadiće. Imajte na umu da su takve žvakalice uglavnom premazane uljem (masti) ili jestivim bojama, čisto da ne puštate psima da takve stvari žvaču na kaučevima, krevetima i slično.

Također, bitno je paziti na pseće zubiće, stoga savjetujemo izbjegavati iduće žvakalice:

Kravlja kopita
Bilo kakve rogove ( jelenje )
Igračke i žvakalice napravljene od čvrste plastike ili najlonaIva Koren
Foto: Snježana Županović (Maliboo) i Iva Koren (Khala)

O nama Obitelj.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Required fields are marked *

*

Scroll To Top