Nedjelja , 3 prosinac 2023
Savjet:
Obitelj.hr i Zlatna pirueta Zagreba vas daruju!

Obitelj.hr i Zlatna pirueta Zagreba vas daruju!

pirueta

(5-7. prosinca 2013. – Ledena dvorana Doma sportova)

Rusi šalju jaku reprezentaciju u Zagreb!

I Plušenkova «kopija» dolazi na Piruetu

Najstarije svjetsko klizačko natjecanje, Zlatna pirueta Zagreba, dobila je novu potvrdu kako će njezino 46. izdanje biti jedno od najboljih do sada. Nakon potvrde da će u Zagrebu od 5. do 7. prosinca 2013. klizati dvije velike zvijezde, Yuna Kim i Miki Ando, sjajno ovogodišnje izdanje upotpunit će i jaka ruska reprezentacija.

U Ledenu dvoranu Doma sportova dolazi odlični plesni par, pobjednici prošlogodišnje Piruete, Jekaterina Rjazanova i Ilja Tkačenko. Ledenu odlično poznaju jer su u siječnju ove godine bili i 4. na Europskom prvenstvu. Društvo će im praviti i najbolji juniori Rusije, Valeria Zenkova i Valeri Sinicin, pobjednici juniorskog Grand Prixa u Zagrebu 2012. godine s kojeg još uvijek drže osobni rekord.

Pojedinačke snage su još jače – brončani sa Svjetskog prvenstva 2011. godine, te viceprvak europe 2012., Artur Gaćinski. Neki ga vole nazivati i «kopijom Jevgenija Plušenka» s kojim zajedno i trenira nakon što se zbog poziva legendarnog trenera Alekseja Mišina s obitelji iz Moskve preselio u St. Peterburg.

Isti potez je napravila i najbolja ruska klizačica Jelizaveta Tuktamiševa (doselila se iz Glazova) koja je također dio ovog jakog tima. Zagreb, ali i svijet upoznali su je u siječnju kada je mnoge iznenadila s europskom broncom.

Dolazi nam i još jedno poznato lice – četvrtoplasirani na Europskom prvenstvu 2008. u Zagrebu, Sergej Voronov.

Rusi će ovoga puta Zagreb iskoristiti kao jednu od posljednjih provjera pred Zimske olimpijske igre u veljači u Sočiju.

 

 Raspored natjecanja: 

Četvrtak,
5. prosinca, 2013.

Plesni parovi – kratki ples 17.30
Klizači – kratki program 20.30
Petak,
6. prosinca, 2013.

Klizačice – kratki program 13.40
Sportski parovi – kratki program 16.45
SVEČANO OTVARANJE 18.00
Plesni parovi – slobodni ples 19.00

 

Subota,
7. prosinca, 2013.

Klizači – slobodni program 11.30
Klizačice – slobodni program 14.00
Plesni parovi – slobodni ples 18.00
REVIJA POBJEDNIKA 20.00

 

IGRA DARIVANJA

Obitelj.hr daruje 2×2 ulaznice za natjecanje na ledu (od 5. do 7. prosinca – jedna predstava) i 2×2 ulaznice za reviju pobjednika (07. prosinca u 20h) koji će se održati u sklopu 46. Zlatne piruete Zagreba. Vaš zadatak je napisati koji vam je omiljeni sport i zašto? I obavezno napišite za što se natječete (natjecanje na ledu ili revija pobjednika)! Raspišite nam se, a mi ćemo to znati nagraditi. Sretno 🙂

Igra darivanja traje do 04.prosinca do 17h.

Svi oni koji su u zadnja dva mjeseca osvojili nešto na portalu Obitelj.hr, ne mogu se natjecati!

 

Sretne dobitnice ulaznica za Zlatnu piruetu Zagreba su Ivana (za reviju pobjednika) i Marija (za natjecanje na ledu). Čestitamo sretnim dobitnicama i molimo da nam svoje podatke pošalju na iva.koren@obitelj.hr.

 

 

O nama Obitelj.hr

2 komentara

  1. Omiljeni sport mi je upravo umjetničko klizanje, zbog toga što osvaja elegancijom, profinjenošću i nastupom a iza svega stoji puno odricanja i i rada. Mogla bi ih gledati satima…
    -natjecanje na ledu-

  2. Omiljeni sport mi je gimnastika – jer zahtijeva disciplinu i upornost. U nastupu gimnastičari odišu lakoćom. Riječ je o sportu snage i vještine. A u konačnici sve izgleda jako lijepo.
    za reviju pobjednika

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Required fields are marked *

*

Scroll To Top