Savjet:
Život prije i poslije vjenčanja

Život prije i poslije vjenčanja

Ne prepoznajete svoju ženu nakon vjenčanja?Sada kada je vjenčanje prošlo, vaša supruga se čini drugačijom. Pitate li se što se desilo s osobom koju ste nekoć „poznavali“?

Je li vaša žena bila drugačija prije vjenčanja i smatrate li da se s vremenom promijenila, ali ne na bolje?!

Zapravo je mnogo vjerojatnije da ste je gledali kroz šarene naočale dok ste hodali, a sada ste maknuli te naočale. I znate što? Vi također vjerojatno niste ona osoba za koju vas je supruga smatrala.

Prije vjenčanja, razlike imaju tendenciju da budu intrigantne, atraktivne i zanimljive. Međutim, nakon nekoliko mjeseci ili godina u braku, ono što vam se tada činilo fantastično sada i nije tako idilično.

Ispada da je taj prekrasan anđeo kojeg ste oženili sada obična, normalna žena. Ona ima nedostatke koje prije niste primjećivali. Ona se možda nosi sa stvarima na način koji je vama neučinkovit, i nije zainteresirana za vaše prijedloge kako ih riješiti na drugačiji način – iako, s vašeg gledišta, VAŠI načini rješavanja stvari su mnogo superiorniji.
Na vaš šok, ona možda ima želju za izražavanjem emocija koje se ne uklapaju u vaš dnevni plan. Vjerojatno do sada i niste bili toliko upoznati s njezinim temperamentom, no ona se sada osjeća slobodnom to i pokazati.

Možda vaša žena ima očekivanja za koja nikada niste ni znali da postoje. I pretpostavljali ste da će se njezina očekivanja slagati s vašima – no i nije baš tako.
Kako uopće dođe do ovakvih pogrešaka? Evo primjera.
Lidija i Marko su bili jako zaljubljeni i konstantno su htjeli provoditi vrijeme zajedno. S obzirom na to da nisu mogli podnijeti pomisao na duga i otegnuta udvaranja, odlučili su se vjenčati nakon samo tri mjeseca od njihovog prvog susreta.

Lidija je bila veoma društvena i voljela je izlaziti. Bivša srednjoškolska navijačica uvijek je imala hrpu ljudi oko sebe.
Marko je bio jedan od najboljih studenata na fakultetu i imao je ozbiljne planove za karijeru u računovodstvu. Volio je knjige i izazovne rasprave o teologiji i politici. Budući da nije izlazio s mnogo djevojaka, bio je očaran kada je Lidija pristala izaći s njim.

Lidija je smatrala Marka odgovornim i zrelim čovjekom koji bi osigurao stabilnost i sigurnost u njezinom životu. Marko je smatrao Lidiju kao savršenu upotpunjenost u njegovom pomalo dosadnom životu.

Ubrzo su odlučili da su savršeni jedno za drugo i nije bilo nikakvih problema koji se ne bi mogli lako riješiti.
Ipak, nakon dvije godine braka, došlo je do dubokog zahlađenja u njihovom odnosu. Marko je dolazio kući iz ureda samo sa željom da pročita neku knjigu i da se zavuče u neki prostor u tišini. Nije htio razgovarati s Lidijom o tome kako je provela dan i njezinim planovima za kupnju idućeg dana. Pred spavanje se i nije osjećao jako zaljubljeno.

Lidija je bila prilično frustrirana i ljuta kada Marko nije pokazivao interes za večere i izlaženje s njezinim starim prijateljima. Jedini društveni život koji je Marko imao bio je odlazak u crkvu u nedjelju, što je za njega bilo i više nego dovoljno.

Marko je također bio užasno frustriran i ljut. Lidija je apsolutno svugdje kasnila i činilo se da je ne zanima što je to njemu nepodnošljivo. Pretjerano je trošila i neodgovorno plaćala račune. Često je posjećivala frizerski salon jer je željela izgledati atraktivno kada negdje izlazi. Prema njegovom mišljenju, bila je užasna domaćica ostavljajući sve u neredu većinu vremena.

Što je bilo toliko loše u ovom odnosu? Mislite li da se Lidija promijenila?

 

Preuzeto od: Phillip J. Swihart

O nama Obitelj.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Required fields are marked *

*

Scroll To Top