Znate li....
Početna / Moj dom / Zimska sadnja

Zimska sadnja

Sadnja jesenskog povrća je prava stvar da vas oraspoloži dok pripremate toplu juhicu za sebe i svoje najmilije, a bome nema ni boljeg osjećaja nego skoknuti do vrta i ubrati friški špinat ili kelj koji smo sami posadili i njegovali! Bez zaštite od hladnoće i staklenika, svejedno možete saditi zimske namirnice do onog prvog mraza i snijega, a to je uglavnom već sasvim dovoljno vremena da biljke sazriju i izbace plodove.

Dobra je strategija određivanje datuma kad možete očekivati prvi mraz u svojem gradu, a najbolje je pripremiti se i informirati o povrću koje sadite, te koliko mu vremena treba od sadnje do berbe / žetve. Kad kupujete sjeme, uglavnom na vrećicama piše infomativno koliko vremenski biljci treba za plodove, a ako uzimate sjeme direktno od prodavača ili sami, informirajte se od njih ili informacije potražite na internetu.
Za kasnu jesen i zimu, najbolje je saditi slijedeće namirnice:

 Brokula

brok

Kupus

kupus

Mrkva

mrkva

Cvjetača

cvjetača

Koraba

koraba

Salata

salata

Poriluk

poriluk

Senf

senf

Luk

luk

Špinat

špinat

Blitva

blitva

Repa
repa

Vjerojatno ćete imati i manje problema sa nametnicima, a ukoliko bude povoljno vrijeme, imat ćete i više nego uspješan rast biljaka. Zapamtite, svako povrće ima svoje zahtjeve pri sadnji, nekima treba manje, nekima više sunca, vode, zemlje. Ukoliko ste se tek sada uključili prvi put u sadnju, svakako preporučamo detaljnije surfanje ili kupnju knjige / priručnika za početnike. Sretno svima!

 

O nama Obitelj.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Required fields are marked *

*

Scroll To Top