Znate li....
Početna / Događanja / ZET ponovno prorjeđuje linije

ZET ponovno prorjeđuje linije

Građani Zagreba od ponedjeljka 16. lipnja koristit će javni prijevoz po ljetnom voznom redu. ZET-ove linije od sutra će biti prorijeđene, a tramvajska linija 1 i autobus 114 ne prometuju sve do 7. rujna.

Sutrašnjim danom u ZET starta s ljetnim voznim redom, to jest prometovat će s prorijeđenim autobusnim i tramvajskim linijama. Stoga se od 16. lipnja do 7. rujna ukidaju tramvajska linija 1 Borongaj – Zapadni kolodvor te autobusna linija 114 Ljubljanica – Prečko

Izvor: WIKI

Izvor: Wikipedija

Kao što to svakog ljeta biva, i ove godine će se obavljati radovi na prometnicama i trasama. Stoga izdvajamo nekoliko najznačajnijih promjena u sljedećem periodu:

  • Zbog radova na Bukovačkoj cesti, od ponedjeljka, 16. lipnja, od 8 sati, do završetka radova, u ponedjeljak, 30. lipnja ujutro, autobusi na liniji 203 Svetice – Vinec – Krematorij, prometovat će djelomično izmijenjenom trasom u oba smjera. Sa Svetica redovnom trasom do raskrižja Bukovačke ceste i Prilesja, nastaviti kroz Prilesje, Oboj, Bukovac, Bukovac gornji, Bukovačka cesta te dalje redovnom trasom. Na izmijenjenom dijelu trase autobusi će se zaustavljati na svim stajalištima, a u Ulici Bukovac gornji, u zoni raskrižja s Ulicom Bukovac, bit će uspostavljeno privremeno obostrano stajalište.
Kako komentirate ovaj postupak? Ljuti li vas činjenica da ZET ne mari za građane koji se voze kad učenici prestanu, ili odobravate smanjenje linija?
  • U nedjelju, 15. lipnja, od 6 do 21 sat, zbog zatvaranja dijela Ulice kneza Branimira za sav promet (na dijelu od Južne do Zagrebačke), autobusna linija 231 Borongaj – Novi Retkovec bit će preusmjerena. Sa početno-krajnjeg stajališta u Aleji Platana prometovat će redovnom trasom do raskrižja Aleja Platana i Aleja Javora, nastaviti Alejom Javora, Ulicom Dubrava, Čulinečkom cestom, Južnom ulicom, Ulicom kneza Branimira i dalje redovnom trasom do Borongaja.
  • Zbog zamjene tramvajskih tračnica i sklopova na Trgu žrtava fašizma, u noćima, od 16. do 22. lipnja, umjesto tramvaja noćne linije 32, vozit će autobusi.
  • Autobusi Crvene linije od srijede, 11. lipnja, voze djelomično izmijenjenom trasom zbog radova u Mesničkoj ulici. Vozni red ostaje nepromijenjen jer je ove godine uspostavljen u skladu s planovima radova na pristupnim ulicama Gornjega Grada. Unatoč izmjenama, lokacije stajališta ostaju nepromijenjene!

Sve ostale izmjene za nadolazeći period možete provjeriti na službenim stranicama ZET-a.

(Izvor)

O nama Obitelj.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Required fields are marked *

*

Scroll To Top