Ponedjeljak , 25 rujan 2023
Savjet:
Zašto slavimo Uskrs?

Zašto slavimo Uskrs?

Police u supermarketima već su pune velikih, ukusnih čokoladnih uskršnjih jaja. Simpatični uskršnji zečići i izlozi cvijeća po cijelom gradu podsjećaju nas da je ponovno ono prekrasno doba godine u kojem razmjenjujemo čokoladu!

No jeste li se ikada zapitali zašto slavimo Uskrs i što Uskrs zapravo predstavlja?

Ne brinite, da se podsjetimo!Svake godine veselimo se proslavi jedne od najvažnijih prigoda u kršćanskom kalendaru, Uskrsa. Djeca sudjeluju u aktivnostima u školi, poput nestrpljivog lova na uskršnja jaja, i obično imaju dva tjedna odmora za proslavu sa svojim obiteljima, dijeleći čokoladna jaja i tradicionalnu hranu. Djeca često donose kući umjetničke projekte s ikonama koje predstavljaju Uskrs, poput cvijeća (obilježavanje sezone proljeća), uskršnjih zečeva koji predstavljaju plodnost i jaja koja su simbol novog života. Međutim, prema mnogim teolozima, Uskrs je prvobitno počeo prije dolaska kršćanstva. Vjeruje se da je Uskrs dobio ime po anglosaksonskoj božici zore i proljeća, poznatoj kao Eostre.Kršćani slave Uskrs jer vjeruju da je Isus Krist uskrsnuo tri dana nakon pogubljenja, njegova raspeća u petak (koji je sada poznat kao Veliki petak). Prema kršćanstvu, njegovo tijelo skinuto je s križa u grobnicu gdje je i pokopan. Kasnije su ljudi tvrdili da su vidjeli Krista, a potvrđeno je i da je njegovo tijelo nestalo iz groba.
Uskrs obično pada u bilo koje vrijeme između 22. ožujka i 25. travnja u nedjelju, a to ovisi o tome koja je prva nedjelja nakon prvog punog mjeseca nakon prvog dana proljeća na sjevernoj hemisferi. Ne samo da je Uskrs vrijeme zabave koje označava kraj zime, već je to i prekrasna prilika za nas s nestrpljenjem čekati nakon što Božićno uzbuđenje prođe.

Sretan vam Uskrs želi obitelj.hr !

foto galerija :Vesna Brestovac

O nama Obitelj.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Required fields are marked *

*

Scroll To Top