Znate li....
Početna / Zdravlje / Rekreacija / Zašto je rekreacija važna?

Zašto je rekreacija važna?

Vježbanje nam može pomoći da se osjećamo ljepše, a ujedno i da tako izgledamo. Naša kosa, koža, držanje tijela i mišići poboljšat će se redovitim vježbama. Bit ćemo snažniji i imat ćemo više energije. Rekreacija nam također pomaže da izbjegnemo depresiju, stres i dosadu. Čak ćemo i psihički biti puno zdraviji i oprezniji, a na taj način ćemo raditi učinkovitije i djelotvornije. A ono najvažnije je da ćemo puno više uživati u životu.

vjezba2

Redovita tjelesna aktivnost itekako utječe i koristi našem svakodnevnom životu. Tjelovježba je jedan od glavnih dijelova kod zdravog načina života. Igra ključnu ulogu kod sprečavanja bolesti i poboljšanju zdravstvenih uvjeta. Zapamtite, vježba je stil života i izbor koji može poboljšati naše cjelokupno zdravlje.
Redovita tjelovježba nam pomaže kod sprječavanja:

•    Depresije

•    Poremećaja spavanja

Vježbanje je itekako poznato za podizanje raspoloženja. Ljudi koji se bave nekom rekreacijom su puno manje tjeskobni i depresivni. Vježba nam pomaže da bolje upravljamo stresom, budemo manje zabrinuti i da bolje spavamo.

•    Bolesti srce i moždanog udara

Redovita tjelovježba pomaže nam da ojačamo svoje srce i poboljšava protok krvi. To rezultira spuštanjem našeg krvnog tlaka i smanjenjem razine kolesterola u krvi.

•    Pretilosti, dijabetesa, visokog krvnog tlaka i kolesterola

Tjelovježba je jedan od zdravih načina kako izgubiti kilograme i pomaže nam kontrolirati težinu i spriječiti pretilost. Prekomjerna tjelesna težina može dovesti do mnogih zdravstvenih problema, kao što su dijabetes i visoki krvni tlak . Rekreacija nam pomaže kod smanjenja masnoća i sala, a s druge strane povećava našu mišićnu snagu i fleksibilnost.

 

O nama Obitelj.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Required fields are marked *

*

Scroll To Top