Savjet:
Zaštita bebine kože ljeti

Zaštita bebine kože ljeti

Iako male bebe ne smiju boraviti na jarkom ljetnom suncu, ipak malo sunca (u jutarnjim i poslijepodnevnim satima) korisno je za bebino zdravlje. Između ostaloga i zbog stvaranja vitamina D neophodnog za zdravlje kostiju.

U vrijeme boravka na otvorenom beba mora imati sigurnu zaštitu od štetnog UVA i UVB sunčevog zračenja. Zaštitni faktor sredstva za zaštitu mora biti najmanje 30 SPF, poželjno je i više. Sredstvo se treba nanositi iznova svaka dva sata.

Kao i uvijek, savjetujemo da čitate deklaracije na proizvodima i da za njegu nježne bebine kože odaberete one proizvode koji zasluženo nose deklaraciju kao prirodni.

Beba treba biti odjevena u laganu odjeću od prirodnih materijala. Odjeća treba pokrivati ruke i noge, a na glavi beba treba imati šeširić ili kapicu za zaštitom za glavu i lice.
Tijekom ljetnih mjeseci i vrućina na naborima kože (posebno na vratu, leđima, pod pelenom) bebe osjetljive na vrućinu moogu se pojaviti sitni prištići. Češće nastojte rashladiti bebu (mlakom kupkom, prebrisavanjem vlažnom krpicom, laganom odjećom).

 

(Izvor)

O nama Obitelj.hr

5 komentara

  1. Mi smo se već počeli mazati kremicama, ali i mene zanima koje kreme su najbolje za djecu.

  2. Ja se dvoumim oko krema za sunčanje, bilo bi dobro kad bi netko stručan napisao recenzije krema. Znam da trebam kupiti kremu s faktorom 50, s UVA i UVB zaštitom, ali nisam sigurna da li kupiti neku u drogeriji tipa Nivea, Garnier…po normalnoj cijeni oko stotinjak kuna, ili mora biti iz ljekarne(Eucerin, Vichy….) koje su znatno skuplje. Zanima me koja je točno razlika?

  3. Jako je važno pridržavati se ovakvih savjeta.Ja imam blizanke i jedna od njih je atopičar svaka promjena temperature i okoline drugačije djeluje na nju,stoga pažljivo s bebama na suncu.

  4. Imam malu bebicu i ovo će biti njezino prvo ljeto i sada je na meni da izaberem najbolje za nju i njezinu nježnu kožu i pomalo me strah toga. Svaki je savjet dobro došao i svako toliko se treba prisjetiti svih dobrih savjeta za zaštitu djece ali i odraslih. Svakako ćemo se držati hlada i pokušavati ići na plažu u kasne poslijepodnevne sate.

  5. Uvijek van sa šeširićem i prvo namazati kremicom jer im je jako osjetljiva koža i brzo pocrvene.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Required fields are marked *

*

Scroll To Top