Savjet:
Zalijevanje biljaka tokom puta

Zalijevanje biljaka tokom puta

Odlazite na par dana od kuće i bojite se za svoje cvijeće? Niste dovoljno bliski sa susjedima da ih molite da vam zaliju cvijeće ili se ne usudite baš bilo kome ostaviti ključ od stana ako je cvijeće unutra? Sasvim razumljivo. Dvije su opcije koje možete napraviti.

 Raspitajte se kod prijatelja i poznanika, dajte oglas

kantica
Nemojte napomenuti u oglasu kamo idete niti koliko vas dugo neće biti, nikad ne znate kakvi su ljudi. Ako ne nađete osobu od povjerenja, stavite oglas i upoznajte se s ljudima kojima bi platili da vam jednom dnevno ili po potrebi dolaze zalijevati cvijeće. Ako ste u stanu, probajte cvijeće ostaviti pred ulazom i izbjegavajte da nepoznati ljudi ulaze u vaš dom.
Ako ste pak u kući i trebate zalijevati vrt rano ujutro i kasno navečer, pitajte susjedovu djecu bi li se pozabavila s tim prije škole i prije spavanja, te im ostavite novac.

Trik s bocom

boca u cvijeću
Ne, ne radi se o nikakvom ulijevanju alkohola u cvijeće ili rezanju plastičnih boca. Jednostavno uzmite bocu, napunite je vodom onoliko koliko vas neće biti doma ( preporuka je pola litre na dva dana ) i bez čepa je na tu stranu okrenite i zabijte u zemlju. Biljka će polako crpiti vodu taman onoliko koliko joj treba. Ne preporučuje se ostavljanje više od jedne boce po tegli da dulje traje, jer će doći do toga da biljka povuče previše vode i može početi trunuti.

 

O nama Obitelj.hr

4 komentara

  1. Zanimljiv trik sa bocom,probat ćemo 🙂 Hvala

  2. Meni čak ni boca nije pomogla… :/

  3. ovaj trik s bocom moram isprobati

  4. Već sam isprobala ovaj trik s bocom, jako je učinkovit.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Required fields are marked *

*

Scroll To Top